ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Share | 
 

 Езотерично

Go down 
АвторСъобщение
само_види
Спамер №1
avatar

Пол : Female Брой мнения : 1490
Точки : 3989
Рейтинг : 55
Регистрация : 16.03.2012

ПисанеЗаглавие: Езотерично   Чет Сеп 27, 2012 3:33 pm

Започвам с информация за камъните, видове и на какво влияят. Който иска да опита и да сподели опита си:


ХЕМАТИТ-много силен амулетСрещат се много различни форми на хематита, които имат и собствени названия.
Камък на маговете. Използва се като много силен амулет. Защитава от агресия, негативни влияния и всякакви тъмни сили. Внася равновесие и хармония в живота. Дава концентрация и опора в трудни моменти. В лечебен план хематита е използван от древни времена при болести на кръвообращението, на далака, черния дроб и бъбреците. Пречиства кръвта и черния дроб. Влияе благотворно на нервната система, потушава нервните изблици. Използван е също и при различни заболявания на половата система: простатит, менструални нарушения и др.

Съхранение и почистване: Хематитът е сравнително мек за това е необходимо да се предпазва от драскотини и силен удар, агресивни химикали, екстремни температури и влажност.

Хризопраз


Символика и мистични сили на камъка: Хризопразът е камък използван от древността за направа на амулети и ритуали за защита от духове, зли очи и магии. В съвременните магически практики се използва за привличане на успехи в работата и приятели. Вярва се, че украшения от хризопраз привличат богатство, извеждат приносителя си от депресивни настроения и му връщат радостта от живота. Със своята и красота и цвят хризопразът прави човек по-бодър и повдига настроението, попива космическа енергия. Вярва се също, че този камък пази от завист и отразява отрицателната енергия обратно към недоброжелателите.
В европейските народни медицини камъка е най-известен като отлично средство за подобряване на зрението. Смята се също, че увеличава работоспособността на организма, подобрява обменните процеси и работата на ендокринните жлези. Литотерапевтите препоръчват хризопраз за отстраняване на нервно напрежение, проблеми със съня и кошмари. Също се смята, че помага на хора чувствителни към слънчевите магнитни бури в период на повишена слънчева активност.

Пиетерзит


Символика и мистични сили на камъка: Защитен камък против негативни енергии и стрес. Увеличава привлекателността, създава атмосфера на доверие около притежателя си. Привлича успеха и признанието. Подобрява емоционалния баланс, пази от емоционални взривове.
В лечебен план се смята, че подобрява функцията на ендокринната система. Успокоява, подобрява паметта и помага при депресивни състояния.

Съхранение и почистване: Като с всички скъпоценни камъни грижата за пиетерзита трябва да е свързана с предпазване от драскотини и силен удар, агресивни химикали и екстремни температури.

Серафинит


Символика и мистични сили на камъка: Камъкът най-често се използва за медитация. В някои европейски страни маговете използват този камък като амулет за привличане на късмет, щастие и привличане обичта на околните. Вярва се също, че предпазва от зли духове, бедствия, болести и негативни въздействия. Привлича богатство в дома, запазва семейното щастие.
В лечебен план се препоръчва най-вече за успокояване на нервната система, за понижаване на кръвното налягане и срещу простудни заболявания.

Съхранение и почистване: Твърдостта на серафинита е ниска (2-2.5 по Моос) и много по-лесно може да бъде увреден при удар, драскане, силен натиск от повечето други камъни. Трябва да се предпазва от екстремни температури, химикали и физични въздействия.

Родонит


Символика и мистични сили на камъка: Дава надежда и предпазва от отчаяние и депресии, пробужда любовта. Носи радост, събужда скрити таланти и ги развива. Подпомага учението. Използва се като камък за медитация.
Възстановява жизнената сила, премахва умората. Препоръчва се при онкологични и очни заболявания. Избавя от безсъние и кошмари, подобрява функцията на черния дроб.

Прехнит


Символика и мистични сили на камъка: В много страни по света прехнита символизира тишина, спокойствие и хармония. Използва се като камък за медитация. Също е камък на сънищата и мечтите, на висшата любов. Подпомага духовния растеж и себепознание на човека, развива интуицията. Носи мир и спокойствие. Засилва защитното поле. Таен камък на шаманите и един от най-мощните според някои бели магически практики.
Препоръчва се при понижена имунна защита, при анемия.

Содалит


В магическите практики се използва за развиване на свръхестествени способности у човека. Често е предпочитан камък при медитация. Помага да се сложат в ред мислите при сложна ситуация. Привлича всеобща симпатия към притежателя си. Помага за постигане на хармония, успех и по-добро разбиране на заобикалящия ни свят. Развива интуицията и разкрива същността на нещата.
Нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност, намалява апетита и помага при чернодробни и очни заболявания. Сваля нервното напрежение, помага при безсъние и нощни кошмари.
Кианит


Кианит

Вярва се, че като амулет кианитът помага за осъществяването на материален успех и слава. Ако притежателят му е добър и достоен човек го защитава от коварства, предателства и привлича симпатиите и доверието на околните като по този начин му помага и в кариерата. Кианитът предпазва човек от прекалено надценяване на себе си и главозамайване от успеха. Подобрява паметта, събужда жаждата за знания, прави собственика си по-разсъдлив, по-добре преценящ житейските ситуации и го лишава от опасни илюзии. Препоръчва се като талисман за учители, лекари, адвокати, финансисти, бизнесмени и политици. А за хората с творчески професии дава вдъхновение и събужда творческите заложби.
В лечебен план литотерапевтите считат, че кианитът подобрява общия тонус на организма. Въздейства на нервната система като успокоява и подобрява паметта. Облекчава последиците от стреса, безсъние, безпокойство. В някой страни народните медицини препоръчват носене на камъка при проблеми с гърлото, бъбреците, сърцето и др.

Перидот


Искрящ зелен цвят. Среща се лимонен, жълто-зелен, маслинено зелен цвят, както и по-тъмни нюанси на зеленото. Когато е златисто жълт камъкът се нарича Хризолит.

На гръцки хризолитът означава "златен камък".

Разновидности: Хрзолитът е златисто жълт перидот.

Перидотът е обичан и ценен камък от древни времена. Много ценен в древен Египет. Някои от изумрудите на Клеопатра са били всъщност перидоти. Находището на остров Сейнт Джонс в Червено море, споменато от Плиний в неговата Естествена история, все още доставя качествени камъни.

Перидотът помага на човек мечтите му да станат реалност. Привлича Любов и богатство. Укротява гнева и разсейва отрицателните емоции. Насърчава съня когато се държи до леглото.


Тигрово око


Използва се в магическите практики като амулет за защита от негативни енергии, зли очи, щети, за защита при пътуване. Укрепва концентрацията, самообладанието, помага за успех в работата и развиване на педагогическите способности. Изостря интуицията и изпраща предчувствие при приближаване на беда. Твърди се, че в такива моменти украшението от тигрово око започва да натежава, да пречи и създава чувство за дискомфорт. Отстранява недоразумения в семейството и неоснователна ревност.
В лечебен план се препоръчва от литотерапевтите за възстановяване след тежки боледувания, за нормализиране на кръвното налягане и съня. Предпазва от кошмари.

Яспис


Носи се като универсален амулет за защита, здраве и късмет. Червеният яспис е камък на Любовта. Той я пази и стимулира. Пъстрия яспис е свързан с духовното възпитание на децата. Синия дава дарба за предвиждане.
Препоръчва се при умора, стрес, магнитни бури. Помага при проблеми с храносмилателния тракт, включително и при жлъчни и чернодробни заболявания. Червеният яспис е подходящ при сърдечно-съдови заболявания. За общо усилване на организма и при кръвотечение от носа. Жълтият и оранжевият яспис подобряват зрението и помагат при гинекологични проблеми. Зеления лекува анемия, проблеми с далака, бъбреците и черния дроб. Стабилизира артериалното налягане, успокоява, намалява главоболието.


Ахат

Пази от опасности. Собствениците му стават умерени, сдържани и внимателни. Помага на човек да опознае себе си по-добре и да погледне на света през по-широка гледна точка. Поверията гласят, че носи здраве и дълголетия на притежателя си.

Лунен камък

Лунният камък е с различни цветове, вариращи от безцветни до бяло, сиво, кафяво, жълто, оранжево, зелено или розово. От прозрачен до полупрозрачен.
Има сребриста или синкава иридисценция.
Бил е много популярен сред древните римляни, които смятали, че е образуван от лунната светлина. В Индия се смята за свещен камък
Много често за лунен камък се представя опалитът .
Твърди се, че лунният камък защитава жените и бебетата. Балансира Ин и Ян. Носи успех и щастие. Легендата гласи, че е много желан подарък за влюбени, тъй като засилва тяхното увлечение и страст.

Аметрин

Аметринът е камък на мира и равновесието. От векове се използва в магическите практики като амулет за помиряване, против вражди. Камъкът помага на притежателя си да е по-малко раздразнителен, избухлив и агресивен. Прави чувек по внимателен и приятелски настроен в отношенията си с околните. Аметринът също развива интуицията и ясновидските способности, знае се, че е бил използван от индианските шамани, а често и от средновековните алхимици.
Вярва се, че спомага за пречистване на кръвта от токсини.

Ларимар


Оцветяването му е от бяло през светло-синьо, синьо-зелено до тъмно синьо. Срещат се и камъни с червени инклузии което показва наличието на желязо в минерала.
Въпреки, че камъкът е известен отскоро за света и за него няма древни поверия, за местното население на Доминиканската провинция камъкът е познат отдавна. Ларимарът се приема за камък с много фина и добра енергия. С прекрасния си син цвят камъкът успокоява, сваля напрежението и помага за справяне със стреса. Дава оптимизъм и насърчава духовния и емоционалния баланс на човека. Наричан е също и "камък на Атлантида". В лечебен план литотерапевтите вярват, че камъкът е има благотворни влияние върху щитовидната и тимусната жлези, гърлото, имунната система, кожата и за общо оздравително и балансиращо действие.Цитрин


Цитринът отстранява емоционалната незащитеност, подобрява климата в отношенията между хората, допринася за ясното и логично изказване на мислите. Стимулира творческия потенциал, развива интелектуалните възможности. Използва се от магическите практики като амулет за успешно учение, образование, бизнес. Вярва се, че защитава приносителя си от негативни въздействия и отровни животни. В древна Индия камъкът се е използвал при лечение на храносмилателната система, а също и за общо укрепване на тялото. Предполага се, че влияе положително и на мозъчната дейност.

Перла

За перлата се казва, че помага на човек да опознае себе си и подобрява самооценката. Тя символизира Любов, успех, щастие и чистота.


Рубин


Рубинът е камък на Слънцето, на космическата енергия, на стихията на огъня. Смята се, че притежателите му запазват сърцата си чисти и честни. Предпазва от енергийни атаки, зла магия, неверни приятели, коварство, интриги. Дава творчески импулс, бодрост, сила, блясък, реализация. Дарява Любов, щастие и просперитет. Увеличава жизнеността, удължава живота, подобрява паметта. Предпазва от наранявания и сериозни заболявания. Рубина е и камък на силната Любов, той разгаря чувствата, усилва страстта. Рубинът не трябва да се носи от жестоки, егоистични и злобни хора, защото в такъв случай няма да им донесе добро, а по-скоро ще засили тези им качества.
В лечебен план тонизира организма, възвръща изгубените сили, укрепва сърцето и кръвообръщението. Препоръчва се при анемии, отпадналост, простуда, грип, главоболие, депресия, епилепсия, полова слабост.


Сапфир


Сапфирът символизира чистота, безкористност, приятелство, сила, постоянство, чиста съвест. В съвременните магически практики камъкът се използва за амулети укрепващи любовта, спомагащи за дълъг и успешен брак. Предпазва от измами. Засилва привлекателността на приносителя си и му дава увереност за постигане на целите си, премахва леността. Вярва се, че сапфирът избистря ума и помага на човек по-цялостно да разбира заобикалящия свят. Много подходящ талисман за философи, учени и поети.
В лечебен план се вярва, че камъкът помага при много заболявания и най-вече на бъбреците и цялата отделителна система. А също при ушни, кожни и сърдечни проблеми.


Турмалин


Турмалинът се среща в много цветове: синьо, жълто, розово, червено, черно, зелено, виолетово и др. Някои кристали са полихромни - преливат от червено до зелено.
Турмалинът е камък пазител. Той защитава своя притежател от външни неблагоприятни явления. Съвременните магове считат, че камъка преобразува отрицателната енергия в положителна и пази от стрес и уроки. Използването на различни турмалини за изработка на амулети от магьосници е особено разпространена практика в Европа още от древността.
Зеленият турмалин (Верделит) поддържа вярата и надеждата в човека. Той е камък на духовното търсене. Пробужда творчески сили и разкрива нови таланти.
Малиновият рубелит помага за отърсване от стари емоционални товари, изпълва с ново доверие и хубави чувства към хората. Води към нова любов.
Полихромния турмалин (розово-зелено) е най-добрия утешител на разбитото сърце, помага за преодоляване на разочарованията от любовта.
Червеният рубелит е много силен любовен талисман. Разгаря любовта, поддържа страстта. Освобождава от необосновани страхове и безпокойство. Също е и талисман за художници.
Черният турмалин е камък на свръхенергията, което го определя като камък на вещиците. От древността се използва за магьосничество.
Черният и червеният турмалин се смятат за извънредно енергизиращи камъни способни да тласнат притежателя си към сексуални авантюри. Всички турмалини са камъни на младостта и се вярва, че запазват у човека неговата младост. Препоръчват се като талисмани за писатели, художници, музиканти, поети, магьосници и вещици. Вярва се, че също така, че подобряват менталните способности на човека.

_________________
Когато си нещастен, не влизай в дома на приятеля си.
Върнете се в началото Go down
 
Езотерично
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за срещи от третия вид :: Мистика и Религия :: Мистика и окултизъм-
Идете на: