ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Share | 
 

 ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо

Go down 
АвторСъобщение
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   Нед Фев 19, 2012 10:30 am

Авторът на тази книга три години съсредоточено е размишлявал над въпросите засягащите дейността на човешкия мозък, уединен в горите на канадската провинция Британска Колумбия.
Методите за активизиране на безграничните ресурси на човешкия мозък, разработени и комбинирани от Джон Кехо в конкретна програма, могат да променят Вашия живот към добро, да го изпълнят със щастие и успехи.
Джон Кехо

ВЪВЕДЕНИЕ
Да се управляват силите на вселената и активно да се работи за осъществяване на собствените цели е много привлекателно. Моята книга ще ви запознае с всички необходими за това методи и за вас ще остане само да ги използвате в ежедневието си.
За двадесет години аз съм обучил с голямо удоволствие по тази система повече от сто хиляди души. Сега с появата на тази книга, с нея могат да се запознаят милиони хора в цял свят. Ако за пръв път държите тази книга в ръце - добре дошли! Уверен съм, че моите открития ще ви помогнат много, и лично на мен ми е много приятно да ви представя системата
“Подсъзнанието може всичко”.Глава 1
РАЗЛИЧЕН ПОГЛЕД ВЪРХУ РЕАЛНОСТТА

За да използвате силата на мозъка съвсем не е задължително да знаете законите на физиката или да разбирате същността на реалността- нали не сте длъжни да познавате устройството на карбуратора или системата за запалване за да карате автомобила си. Само малцина разбират от автомобили, но това не пречи на повечето да управляват автомобилите си. Точно така стои въпроса и със силата на мозъка - всеки може да овладее основите на тази система и успешно да я прилага на практика в ежедневието си.
***
Ще започнем с изучаване същността на реалността и с особено поразителните открития, направени от науката през последните двадесет години, които ще помогнат да се разбере как мозъкът създава своята собствена реалност. Те обясняват защо визуализацията или мислената представа не са просто ненужни мечтания, а творчески процес, помагащ на човека да контролира и да насочва енергийните потоци
***

Както и всичко известно на човека във Вселената, силите на мозъка се управляват от закони, които ако се освободят от научната терминология и се представят в достъпен вид могат да бъдат разбрани от всеки.
Вселената е жива и динамична, и ние самите намирайки се в нея и бидейки нейна част, сме живи и динамични.

ВСЕЛЕНАТА Е ГИГАНТСКА ХОЛОГРАМА
.Холограмата представлява явление, в което “цялото” се съдържа във всяка една от съставките му. Например морската звезда притежава известен холографски ефект. Ако се отреже една част от нея, тя израства отново.
Взаимодействието между съзнанието и материалния свят вече не изглежда фантастично: съзнанието е енергия в нейната най-фина и динамична форма. Това помага да се разбере, защо нашите фантазии, мислени образи,желания и страхове оказват влияние върху реални събития и обяснява как се материализира създадения от мозъка образ.
***
Всичко е основано на взаимни влияния. Където и да отидем, каквото и да правим, нашите мисли творят обкръжаваща ни действителност.Глава 2
СЪЗНАНИЕТО

Всичко по своята същност е енергия, и размишлявайки, вие оперирате с огромен обем от тази енергия в бърза, лека и подвижна форма- във формата на мисли.
Мисълта постоянно се стреми да придобие форма, стреми се към външно проявление, старае се да намери своето изражение. Стремежът и способността да се материализира във вида на своя физически еквивалент е заложена в нейната природа.
***
Единичната мисъл не притежава голяма сила, но многократно повторена, тя може да бъде концентрирана и насочена, може да бъде увеличена нейната сила. Колкото по голямо е числото на повторенията, толкова по-голяма сила и способност към изразяване придобива мисълта.
***
Вътрешния свят на човека не е безжизнена камара от тухли или камъни. Всяка ваша мисъл се отразява в тази система и въздейства върху нея. Искате това или не, но размишлявайки, вие през цялото време създавате собствената си реалност.
***
Първата стъпка към началото на нов живот е удивително проста: трябва само да следите течението на мислите си и да ги насочвате по съответен начин.
***
Всеки човек сам твори живота си, затова погледнете критично на своя начин на живот.
1.Вие твърдите че се стремите към финансово процъфтяване, обаче през цялото време се оплаквате от недостига на пари и скъпотията.
2. Вие зацикляте върху това, което нямате, плашат ви пристигащите сметки, вие се тревожите и мъчително размишлявате как да се справите със ситуацията.
3.Вие се стремите към финансова сигурност,но съзнанието ви е настроено за липса на пари и вие никога няма да ги получите.
***
. Не е достатъчно просто напрегнато да работите, дори и дванадесет часа в денонощие.
За да мръднете от мястото си е нужно, а това е много сериозно условие- да промените начина си на мислене.
***
“На този, който има - ще му бъде дадено, а на този,който няма- ще му се отнеме.”Евангелие на Лука 19:26
Когато за първи път прочетох това изречение, то ми се стори много несправедливо.Нима е правилно имащият да получи още повече, а нямащият да загуби и малкото, което има?
На пръв поглед това изглежда абсолютно невярно: би било много по-справедливо, ако нямащият получи повече, но в Светото писание е казано друго. Библията гласи че така е устроена Вселената.
***
След дълги размишления аз стигнах до извода, че това изречение е пълно с дълбок смисъл. Действително какво може да бъде по-справедливо, от това да се предостави на всеки човек свободата да избира собствените си мисли, от които да създава заобикалящата го действителност? В края на краищата всеки е свободен сам да определи качеството на собствения си живот.
***
Искате ли да промените обстоятелствата? - За това развивайте у себе си необходимият тип съзнание.
1. Преуспяващият човек винаги има съзнание настроено за успех.
2.Обезпеченият човек изработва в себе си съзнание, настроено за богатство, неговите мисли са посветени на благосъстоянието, успеха и материалното благополучие. Това е неговият начин на мислене.
***
Единственото, което ви пречи и не ви дава да постигнете успех- това са вашите мисли. Малко усилия и практика и вие ще се научите да управлявате своите мисли и да изработвате желаният тип съзнание. Околната действителност ще може да се промени само след като вие си изработите новия тип съзнание, не по-рано. Новото съзнание трябва да върви напред.
. Всичко съществува във вид на потенциална възможност. От вас се иска само да осигурите заряд от необходимата енергия и тогава вашата цел ще стане реалност.
За това не е нужно да имате много пари или да притежавате някакви особени таланти. От вас се иска само решимост да употребите известно време и да приложите необходимите усилия за да развиете съответен тип съзнание. И толкова! Останалото ще стане автоматично.
***
Вашият мозък прилича на градина, за която можете да се грижите, а можете и да я занемарите. Вие сте градинарят и можете да развиете градината си или да я оставите да запустее.
Но знайте: на вас ще ви се налга да ядете плодовете или на труда си или на собственото си бездействие!
Именно мозъкът създава обкръжаваща ви действителност…Глава 3
ВИЗУАЛИЗАЦИЯ ИЛИ МИСЛЕНА ПРЕДСТАВА

Какво превръща човека в победител? По какво се отличават успешните хора от неудачниците?

Визуализацията това е мислена представа, проиграване, виждане вътре в себе си на ситуацията, която все още не се е случила. Човек си представя себе си като правещ или имащ това, към което се стреми, и като получаващ желаното.
***
ТАЙНИТЕ НА УСПЕШНАТА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
1 Решете какво искате да постигнете; да вземете изпит, да получите повишение, да се запознаете с някого, да спечелите много пари, да спечелите състезание…
2 Отпуснете се. За няколко минути оставете работата си и си поемете дъх, почивайки си телом и духом.
3 В продължение на 5-10 минути мислено си представяйте желаната реалност.
***
Повече мислете, как правите или получавате нещо, а не за това какво би могло, с по-голяма или по-малка вероятност, да се случи.
Живейте в мислите си така, сякаш това вече се случва с вас. Създайте си малък вътрешен видеофилм.
Представете си себе си като правещ това, което най-много ви се иска. От една страна вие осъзнавате, че това още не се случва с вас и засега не е реалност.Но мислените картини, които ние си рисуваме, и за които постоянно мислим, се превръщат в плацдарм за нашите цели, формата, която ще се изпълни с енергия. Тези картини са реална сила, която ще работи за нас.

***
Точна визуализация:
Мислено създайте точни картини и сцени на това, което искате да постигнете. Следвайте предварително подготвен сценарий, и мислено го проиграйте няколко пъти.
***
Не е задължително картинката да бъде пълна и завършена. Като се занимавате редовно с визуализация скоро с удивление ще забележите, че вашият мозък се учи да поражда мислени картини по ваше желание.
***
Трябва да се отбележи че не е достатъчно да си представите нещо един или два пъти. Резултатите се появяват само ако образът се отпечатва във вашето съзнание отново и отново в продължение на седмици и дори месеци, докато вашата цел се осъществи. Не се опитвайте да оценявате резултатите след един или два опита за визуализация.
***
Ако внезапно у вас възникнат съмнения, а те задължително ще се появят, просто ги игнорирайте. Не се опитвайте да им се противопоставяте и да се борите с тях,нека те възникват и изчезват безпрепятствено във вашето съзнание. Продължавайте да се занимавате с визуализация и всичко ще си отиде по местата.

ДВЕ УСПЕШНИ УСЛОВИЯ ЗА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
Винаги си представяйте своите цели така сякаш всичко това се случва с вас точно сега. В съзнанието направете това да бъде реалност. Създавайте детайлни образи. Влезте в ролята и мислено я изиграйте.
***
Всяка мисъл, възникнала във вашия мозък и вкоренила се там ще окаже въздействие върху живота ви.
КАТО РАЗВИВАТЕ СВОИТЕ МИСЛИ ВИЕ СЕ ОТКРИВАТЕ ЗА НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ
. Вашите мисли са много по-силни отколкото предполагате, а всеки мисловен образ е реална сила, която е способна да повлияе върху вашия живот.


Глава 5
УТВЪРЖДЕНИЕТО

Възможностите на мисловната тренировка са безгранични, а резултатите от нея - вечни. - (Брайс Марден)

Утвърждението е може би най-простото от всички известни ми мисловни прийоми, способни осъзнато да въздействат върху мозъка.
***
Утвърждението е просто заявление,което човек повтаря на глас или на ум, в зависимост от обстоятелствата. Вие можете да се занимавате с това където искате: зад кормилото на автомобила, в чакалнята на лекаря ви, в постелята преди сън. Просто си избирате утвърждение, изразяващо вашите желания в даден момент и го повтаряте по няколко пъти.

КАКВО ПРАВИТЕ УТВЪРЖДАВАЙКИ
Утвърждавайки, вие влияете върху мислите възникващи във вашия мозък. Във всеки момент от времето човешкия мозък е способен да задържи само една мисъл, затова и същността на утвърждението се състои в изпълването на мозъка с мисли, подкрепящи вашата цел в даден момент. Думите задават на мозъка програма, какво мисли трябва да поражда.
***
Оформете своето желание във вида на съответно утвърждение и редовно го използвайте.
Мозъкът без всякакво усилие от ваша страна ще избере скрития смисъл и основното съдържание на вашето утвърждение.

КАКВО ТРЯБВА ДА ПОМНИМ КОГАТО УТВЪРЖДАВАМЕ
1 Не е задължително да вярвате в това, което твърдите!
. Тази грешка може да сведе до нула целият ефект от утвърждението. Не мислете за това, просто повтаряйте утвърждението. Ако вярвате в това, което утвърждавате, чудесно! Ако не вярвате, - няма нищо страшно. Това няма значение. Мозъкът сам ще избере съдържанието на вашето утвърждение и в съзнанието ви ще възникнат нужните за дадена ситуация мисли.
2 Утвърждението винаги трябва да бъде позитивно.
Оформете го във вид на утвърдително, а не на отрицателно изречение.
3 Утвърждението трябва да е кратко. То прилича на мантрите: кратко и просто изказване,което не е трудно да бъде произнесено и повтаряно.

Глава 7
ИНТУИЦИЯТА

Представете си колко уверено и безопасно бихте се чувствали ако имахте партньор, способен да ви обезпечи с всичко необходимо, да подскаже решенията на всички ваши проблеми, да разкрие пред вас нови вълнуващи перспективи и да ви покаже как да се възползвате от тях, който винаги би дошъл на помощ при първото ваше повикване
. Всъщност такъв спътник съществува, той се намира вътре в нас и се нарича интуиция.
***
Способността да се използват подсказаните от интуицията решения е една от съставките на успеха и показател за това, доколко човек е развил своето вътрешно “аз”.
***
Вслушвайки се във своя вътрешен глас, човек взема най-правилните решения, предлага най-творческите идеи и по-дълбоко гледа на нещата, като намира най-краткия път между осъзнаването на своето желание до неговата реализация.
Хората,които винаги се оказват на нужното място в нужния момент и на които поразително често им върви в живота,- не са просто щастливци. Те са развили вътрешната си интуиция, която им подсказва какво и кога да правят.
***
Интуицията им позволява да подлагат на съмнение онова, което изглежда очевидно, като им открива нови възможности. От там те черпят необходимите знания, а също и указанията,кога и как да ги използват.
***
.
КАК ДА ПОЛУЧИМ ОТГОВОР
1 Подготовка
Въоръжете се с всички налични факти и информация. Накарайте вашето подсъзнание да работи на пълна мощност. Търсете всякаква информация по интересуващия ви въпрос. Събирайте всичко, което по някакъв начин е свързано с това, над което работите сега. Вашата цел е да съберете толкова сведения, че дори и най-невероятни и несъпоставими факти да се допълват един друг. Дайте воля на въображението си. Потопете се в морето от информация, без да се опитвате да я осмисляте логически. Това е работа на вашето подсъзнание.
2 Съзряване
След като сте осмислили хубавичко фактите, може малко да се отпуснете. Подготовката изисква активност от вашата страна, докато съзряването е по-спокоен етап. Сега нека поработи вашето подсъзнание. То се труди ден и нощ,опитвайки се да намери решение независимо дали вие мислите за това или не.
***
Впрочем практиката показва,че подсъзнанието работи по-добре, ако го оставите на спокойствие. Човек става по-възприемчив към онова, което му подсказва подсъзнанието, ако в даден момент не мисли за нещо конкретно.
***
За творческия процес идеално подхождат моментите,когато можете да се отпуснете и да помечтаете.
***
Когато постоянно мислите как да намерите правилния отговор,може да получите обратен резултат. За да ви помогне интуицията трябва да се отпуснете и да й дадете възможност да ви помогне.

ПРОБУЖДАНЕ НА ИНТУИЦИЯТА
По-долу ви давам три стъпки, които ще ви помогнат естествено и без особени усилия да пробудите интуицията си и да получите отговори на интересуващите ви въпроси.
Стъпка 1
Няколко минути мислете за това, че вие наистина притежавате мощно подсъзнание,че съществуват абсолютно правилни отговори и решения и че вашето подсъзнание ще ги намери за вас.
***
. На съзнанието трябва постоянно да му се напомня за съществуването на този могъщ помощник,какъвто е подсъзнанието. Вие трябва да почувствате увереност,осъзнавайки скритата във вас сила.
***
Стъпка 2
Ясно формулирайте какво искате да получите от вашето подсъзнание: какви отговори, решения и възгледи по проблема искате да получите от него.
***
Няколко пъти си повторете че в този момент вашето подсъзнание работи за вас. Не се напрягайте като се опитвате да си представите възможните отговори.
***
Разговаряйте със своето подсъзнание уверено, постоянно повтаряйки какво искате от него, но го изразявайте с думи така сякаш то вече го прави за вас. “Сега моето подсъзнание ми подсказва как да …” Повторете си го не по-малко от десет пъти, за да почувствате, че процесът е започнал.
***
Стъпка 3
Отпуснете се и изпълнете мозъка си с увереността, че правилният отговор ще ви се разкрие.
***
Помнете, че вярата и увереността не са просто усещания, а колебания на енергия. Тези трептения ще привличат към вас правилните решения и отговори, както магнита привлича метала.
Мозъкът, в който се извършват трептенията на енергията на увереността в правилния отговор, по естествен начин ще намери този отговор.
***
Изпълнението на тези три стъпки отнема не повече от пет - десет минути. Най-добре е да ги правите вечер преди сън. Преходът от бодърстване към сън е най-подходящият момент, когато може да се стигне до подсъзнанието.

ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ
Често отговорът идва във вид на предчувствие или мисъл, възникнала във вашия мозък в момент,когато най-малко очаквате.
Способността да разпознавате тези предчувствия и да се вслушвате във вътрешния си глас не се появява веднага, но с времето вие ще я овладеете.
***
Вие ще развиете интуицията си, като й отделяте дължимото внимание, като се обръщате към нея и й се доверявате и като действате според нейните подсказки.
Но първо трябва да повярвате в нейното съществуване и да започнете да се вслушвате в нея.
***
Внимателно следете и се вслушвайте в това, което става вътре във вас. Отначало е възможно да пропускате по-голямата част от онова, което ви подсказва интуицията, но скоро ще се научите да чувате всичко. Това е много по-просто отколкото изглежда. Всичко, което се иска от вас е малко практика и вяра.
***
Много често интуитивните идеи идват при вас насън.
Подсъзнанието може да ни подсказва решенията всеки път по различен начин, но вие винаги ще чувствате, че получавате интуитивна информация по качеството на идеите, а също и по възникналите усещания. - Радост, увереност и преизпълващо ви чувство.

ДА СЕ ОТВОРИМ ЗА ИНТУИЦИЯТА
Приемайки факта на съществуване на интуицията и уверили се в нейната мощ, вие създавате предпоставки за нейната работа.
***
Ако се научите да мислите за интуицията като за естествена и полезна съставка на ежедневието ви, тя задължително ще се прояви.
Позитивните мисли и убедеността, че заслужавате не просто отговор, а най-добрия отговор, подтикват интуицията ви към позитивна дейност.
***
Не се стеснявайте, Смело говорете на своето подсъзнание,че неговите мъдрост, знания и сила ви насочват и водят. Нощем аз разговарям с моето подсъзнание така, както бих разговарял с добър приятел. Казвам му че то е могъщо и има достъп до “абсолютното знание”. Уверено му обяснявам, какво трябва да направи за мен. След това заспивам спокойно в пълна увереност, че всичко ще бъде изпълнено. Така става винаги.
Ето ви едно утвърждение,което също си струва да опитате:
“моето подсъзнание е мой партньор в постигането на успеха.”

КАКВО ДА ПРАВИМ КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ БЪРЗО РЕШЕНИЕ
Понякога се налага бързо да вземе решение, няма как да се чака седмица, нещо трябва да се реши точно днес. Ако сте принудени да вземете бързо решение,опитайте да използвате ето такъв метод:
Отпуснете цялото си тяло, направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания или кръгови движения с раменете. Успокойте мозъка си, а след това уверено си кажете десет пъти: “Аз винаги вземам правилни решения.”
***
Почувствайте силата на тези думи. Говорете уверено. Когато произнесете тази фраза за последен път, веднага вземете решението си. По такъв начин вие ще избегнете логическите разсъждения и ще получите отговор от подсъзнанието. Първото, което ви дойде в главата ще бъде вашето решение.
***
Понякога е полезно да се избягват логичните разсъждения.
Да се живее подчинявайки се единствено на законите на логиката е невъзможно: нашият живот е пълен с парадокси и тайни.
Именно затова е важно да се доверявате на своето подсъзнание, усещания и предчувствия. Когато постъпва така човек стига по-близо до истината, отколкото когато се опитва да остане в рамките на ограниченото рационално мислене.
***
Качеството на вашия живот зависи от качеството на вашите мисли.
Опитвайки старите идеи вие години наред сте тъпкали на едно място, като с капаци на очите и с вързана една ръка.
Подсъзнанието изобилства с нови идеи, решения и отговори.
Отворете тази съкровищница и вземете всичко ново, динамично оригинално и пълно с живот. Тези идеи и решения съществуват вътре във вас още сега.
Веднъж осъзнали могъщата сила на подсъзнанието вие никога повече няма да изпитвате недостиг на идеи. Вашите съзнание и интуиция ще бъдат постоянно насочени към намиране на необходимата информация.
”Всичко съществува отвътре.”
Глава 8
ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА

Това, което се случва в живота ви в настоящият момент не е обикновена случайност, а резултат от работата на вашето съзнание в миналото.
***
Вашият мозък се опитва да ви обърка, нашепвайки че нищо няма да стане, че всичко е безполезно. Такива мисли напълно естествено възникват у всеки от нас. Не им обръщайте внимание, а просто се запасете с търпение и усърдие и продължете напред със започнатото. Следва да се запомни, че реалността това е процес, а не нещо стабилно и неизменно.
***
Всичко съществуващо се намира в състояние на постоянно превръщане от едно нещо в друго. Обстоятелствата във вашия живот също през цялото време се променят, стават различни, затова ако постоянно си повтаряте някои мисли, те просто не може да не се въплътят и да създадат нова действителност. Над това си струва да се замислите.
***
ПОМНЕТЕ ЗА ТЕЗИ ЗАБЕЛЕЖКИ
1.Винаги осъзнавайте това, за което мислите. Днешните ви мисли създават утрешната ви реалност и бъдеще.

2Изменете отношението си към всички житейски неприятности. Ако не придвижвате по служебната стълбица, ако не се подрежда личния ви живот, ако сте болни, безработни или всички обстоятелства са против вас, приемете го като нормално. Не се опитвайте да си внушавате, че това не е така. Така е. Не хабете време да се съжалявате или да се противите срещу обстоятелствата, борете се с тях чрез силата на мозъка си.

3Определете си ежедневен “период на съзидание”, свободен от всекидневните грижи. Това е време когато ще получавате необходимия ви заряд от енергия.
. Изпълнявайки мислена програма ние затваряме мозъка си за всички външни дразнители и пускаме програмата отново и отново


ИЗМЕНЕНИЕТО -ПРОЦЕС НА НАТРУПВАНЕ
Редовно прилагайте изучените методи и скоро ще забележите постоянно засилващ се ефект.
***
Готови ли сте ежедневно, без да пропускате нито ден, да укрепвате в себе си мислите за действителността, която бихте искали да създадете?
Ще продължите ли настойчиво да продължавате ежедневните си занимания и да вярвате в успеха им, дори ако външно нищо не се променя в живота ви?
***
Ако да, то вие ще получите всичко, което желаете. Вие смело ще влезете в света, и той ще изпълни всяка ваша молба.


Глава 9
КОНЦЕНТРАЦИЯ И РАМИШЛЕНИЯ

Концентрацията става съвсем естествено, ако сте потънали с дейност, която ви носи удоволствие.
***
Концентрацията не изисква свръхчовешки усилия, но изисква практика. Това е навик, който може да бъде овладян и развит.
Както повечето навици, колкото по-често го използвате, толкова по-съвършен става той. Впрочем развивайки концентрацията си ще забележите че сте започнали не само по-добре да управлявате своите мисли, но сте придобили и по-голяма яснота на ума.
***
Способността да се концентрирате и да фокусирате своят мозък върху определена идея или мисъл е залог за успешното използване на силите на мозъка.
***
Човешкият мозък е по непостоянен отколкото повечето си представят
.За да бъде управляван трябва да се положат не малко усилия.
Именно това трябва да овладеете: да накарате мозъка си да произвежда мисли по ваше желание и да отхвърля мисли, които не са ви нужни.
***
Докато човек се подчинява на всяка своя мисъл,позволявайки й да го отнася в неведома посока, той ще си остава в плена на своите фантазии, грижи и желания. Всяка мисъл има сила над човека. Като се обучавате на концентрация вие установявате контрол над мислите си.
***
. Само постоянната тренировка ще даде положителни резултати, а резултати задължително ще има, уверявам ви.

РАМИШЛЕНИЯ
Без дълбоки размишления е невъзможно да се приповдигне завесата на тайните от много явления, затова повечето хора имат само повърхностна представа за обкръжаващата ги действителност. Колко често се самозалъгваме, че знаем всичко за предмета, когато получим факти и приведем логични аргументи!
***
Може и да знаем нещичко, но това “нещичко” може да бъде само една малка част от цялата картина и разбира се ние не знаем всичко.


КАК ДА СЕ РАЗМИШЛЯВА
. Размишлението се заключава в това, да се вземе идеята, мисълта или истината и дълбоко да се сондира.
Това дисциплинира мозъка, приучва го постоянно да се концентрира върху предмета на размишление, докато вие нееднократно го преразглеждате и обмисляте, установявайки скритите отношения и откривайки незабелязани по-рано връзки.
***
Вашият мозък още не е дисциплиниран и не е свикнал за подобен режим на работа. На него му е по-лесно да мисли за каквото му попадне и да се концентрира върху това, което повече му харесва.
***
Скоро ще започне да скучае, решил, че тук няма повече за какво да се мисли; мислите ще станат неспокойни. Не обръщайте внимание на това усещане, а просто се върнете към основната тема за размисъл
***
Скритата сила на мозъка може да се развие с помощта на упражнения; способността да се мисли правилно и ефективно идва с практиката.
***
Започнете още днес да развивате своята способност за концентрация като се занимавате с размисъл.
Можете да започнете с размишления за това, че притежавате мощно подсъзнание и че мислите ви влияят върху реалността, или пък с много други принципи способни да променят живота ви, и които се съдържат в тази книга. Но какъвто и да бъде предметът на вашите размисли, ще получите стократна отплата.Глава 10
ВЪЗГЛЕДИТЕ И ТЯХНОТО ВКОРЕНЯВАНЕ

Няма област в нашия живот, относно която човек да няма свои определени възгледи и убеждения, много от които се изработват още в ранно детство и се поддържат през целия живот.
Ако ни се струва, че животът не ни обещава нищо добро- той наистина няма да донесе нищо добро. Ние можем да подложим на съмнение практически всеки един аспект от живота, но собствените си убеждения човек ще оспори едва на последно място.

ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ТОВА В КОЕТО ВЯРВАТЕ
На мнозина се е случвало нееднократно да използват собствените си убеждения против самите себе си. Внимателно анализирайки своите проблеми вие можете да забележите, че много от тях произлизат от неправилни или ограничени възгледи.
***
Трябва да се грижите за съдържанието на вашето подсъзнание. Ако в него са попаднали някакви неспокойни, негативни или ограничаващи идеи, то ще ги приеме за истина и ще започне да действа според тях, предизвиквайки в живота ви съответните обстоятелства
. Ако вярвате в бедността, неуспеха и нещастието - подсъзнанието ще хвърли всички сили, ще използва хиляди различни способи, за да въплъти тези убеждения в реалността.
Щом подсъзнанието приеме някакво убеждение или идея, независимо дали е вярна или не, то ще започне методично да изработва мисли, потвърждаващо това убеждение.
***
Смятате се за безпомощен? Или печелите малко? Вярвате че привличате болестите? Вашият мозък ще намери неопровержими доказателства на тези убеждения и цялата му дейност ще е насочена към това да ги потвърждава
***.
От друга страна ако повярвате, че сте победител или че от всичко могат да се направят пари или че имате отлично здраве, веднага около вас ще се намерят реални доказателства на тези убеждения.

ИЗБИРАЙТЕ УМНО УБЕЖДЕНИЯТА СИ
Практически във всяка проблемна област в живота, вие се явявате и проблема и неговото решение едновременно. Това може да изглежда странно, но съпротивата идва не отвън, а от вас самите- от вашите собствени убеждения. Когато в подсъзнанието възникнат нови убеждения, пред вас се разкрива абсолютно нова реалност.


ДОКАЖЕТЕ СВОЕТО ВЕЛИЧИЕ
Опитайте се да си изработите нови, по-позитивни убеждения, дори и да не вярвате напълно в тях. Напомнете си, че можете да вкорените в своето подсъзнание всяка една мисъл или идея, и мозъкът ще я възприеме, трябва само да му я предадете чрез усещанията, като я повторите няколко пъти.
***
Мозъкът действа по навик. Ако позволите в мозъка ви да се вкоренят ограничени възгледи, то можете да ги изгоните посредством нови позитивни идеи като ги повтаряте дотогава докато те напълно изместят старите.
***
Внимателно разгледайте списъка по долу и кажете, има ли в него ваши привични убеждения:
1.Аз не мога да направя това
2.Аз никога няма да постигна повече
3.Сега имам ограничени възможности
4.Опитвал съм хиляди пъти
5.Не е важно какво правя
6.Много е трудно да изпревариш другите
7.Винаги нещо не става както трябва
8.Това е временно
9.Животът е труден
10.За да постигнеш нещо трябва много да се работи
11.Нищо не идва просто така
12.Сега не ми е времето
13.Не знам какво да правя
Ако макар и едно от тези твърдения ви е познато, незабавно започвайте да изработвате нови по-позитивни възгледи.
***
Да постигнете успех това означава да имате желание и воля да отхвърлите всички оправдания, уговорки и прочие “преимущества”,които ви дава неуспеха.
***
Милиони хора са удовлетворени от сегашното си положение и не предприемат никакви опити да го изменят. Те са убедени, че животът е безнадеждно труден и предават волята си на съдбата. Нищо не може да ги разтърси и ободри. А вас?


ИЗУЧЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ
Стъпка 1
Изберете област на живота, в която изпитвате трудности, било то финанси, взаимоотношения, секс, здраве, бизнес и т.н. Запишете всички свои възгледи по този повод. Не съжалявайте за изгубеното време и бъдете откровени. Не пишете това, което според вас би трябвало да чувствате или това, което ви се струва правилно. Пишете само това, което наистина чувствате. Като свършите внимателно разгледайте списъка, като се стараете да намерите ограничени възгледи. Не бива сега да ви интересува верни ли са или не. Вашата задача е да намерите ограниченията във възгледите си. Ако направите всичко правилно самият процес може много неща да ви изясни.

Стъпка 2
До всеки ограничен възглед напишете ново позитивно утвърждение. Например:
Ограничени възгледи Нови убеждения
Не виждам начин добре да печеля Има много начини за добра
печалба
Нямам време да работя Имам много време да работя
този проект този проект

Използвайки обяснената по-долу техника за вкореняване на убеждения, укрепете тези възгледи в своето подсъзнание. Всеки месец си изработвайте по едно-две нови убеждения; не се опитвайте да направите всичко наведнъж. С течение на времето ще забележите че сте придобили множество силни убеждения, които сега ефективно работят за вас.

ВКОРЕНЯВАНЕ
Техниката за вкореняване е много проста. Вие я използвате фактически от самото си раждане. Отначало сте я прилагали за да се научите да говорите, после за да усвоите таблицата за умножение.. Най-вероятно не помните как сте се учили да четете, но при това сте правили същото; постоянно сте повтаряли думите и изреченията и сами сте се поправяли, ако сте ги произнасяли или употребявали неправилно. Сега вие разговаряте на родния си език без усилие, защото той здраво се е вкоренил във вашия мозък.
***
Както всяка нова информация, вие можете автоматично да прилагате идеите и убежденията само след като те се закрепят в мозъка ви.
***
Новата идея е като нежно кълнче: тя изисква подхранване докато порасне. Бъдете бдителни: - ако не проявите загриженост вашите неуправляеми стари идеи, като мисловни семена, ще пораснат и ще задушат още слабите нови идеи.
***
За да се вкорени в мозъка ефекта от новото убеждение трябва да минат от един до три месеца. А това са от тридесет до деветдесет ежедневни занимания по пет-десет минути всяко едно.
***
Вие се опитвате да изработите нови убеждения в своето подсъзнание и много често те противоречат на тези, които вече имате. Вашият мозък просто не е в състояние да възприеме каквито и да било нови убеждения, ако не ги укрепвате ежедневно в продължение на месец или два
.


Глава 11
САМООЦЕНКА

Почти всеки ще с съгласи в твърдението, че добрата, здрава самооценка е много важна, но само малцина разбират как да стигнат до осъзнаването на собствената си значимост.
***
Нашата самооценка се образува от мислената представа на всички понятия, сформирали се през преживените години.

ВЪЗПРИЕМАЙТЕ СЕБЕ СИ СЕРИОЗНО
Ако не се грижите за една кола, тя неизбежно ще се повреди. Ако престанете да следите за реда в къщата, то тя ще овехтее и ще се разруши. Точно по същия начин е нужно да се грижите и за своята самооценка, ако искате да сте силни и пълни с живот. Невежеството и пренебрежението към себе си ще понижат самооценката.
***
Животът е пълен с периодично възникващи разочарования, душевна болка,поражения и проблеми, и ако не сме внимателни тази тежест просто ще ни отнесе към дъното. Необходимо е да укрепвате своята самооценка за да поддържате здрав имидж.
***
Можете да постигнете това като настройвате вашето съзнание за положителни, вдъхновяващи, пораждащи душевен подем мисли за собствената ви персона.
Понякога е полезно да изхитрувате и да включите мечтите, които все още не са станали реалност. Помнете, че подсъзнанието приема сериозно всяко съображение, от тези които постоянно възникват у вас, независимо дали са правдиви или не. В краен резултат тези мисли ще станат част от вашия образ.
***
Вие имате безгранична власт над себе си.
Всеки ден вие се събуждате, притежавайки тази безгранична власт.- неограничените възможности. Става дума за способността да изберете собствения си начин на мислене.
Никой не може да ви казва как и за какво да мислите. Вие и само вие определяте какво да правите с тази власт. Вие и само вие сте в състояние да създадете,построите или стабилизирате която и да е област от вашия живот.


ЗА КАКЪВТО СЕ МИСЛИТЕ ТАКЪВ ЩЕ СТАНЕТЕ
1.Плахите мисли създават плах човек
2.Уверените мисли създават уверен човек,
3.Слабите - безволев,
4.Силните - решителен,
5.Целенасочените - целеустремен,
6.Неосъществимите - непрактичен,
7.Безпомощните - безпомощен,
8.Самосъжалението ще доведе до това че човек все ще се самосъжалява.
9.Пълните с ентусиазъм мисли - енергичен,
10Нежността ражда любящ човек,
11.Успешните мисли- успешен човек.

ВИЕ сте отговорни за създаването и запазването на ВАШЕТО отношение към самия себе си. Бъдете признателни към себе си. Мислено си представяйте, развивайте и потвърждавайте своите положителни качества.


ОБИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ
. Следвайте принципа:”Аз съм добър такъв какъвто съм”. Осъзнайте, че не е нужно да бъдете някакъв друг.
Парадоксът е в това, че когато се приемете такъв какъвто сте вие можете с лекота да се промените и да станете различен.
Разбира се трудно е веднага да заобичате себе си след дълъг период на неувереност и антипатия: - самоодобрението,позволяващо ви да се придвижите по-нататък е скрито някъде много дълбоко.
Само ако се приемете такива какъвто сте вие ще можете да изучите и други качестваГлава 12
ТВОРЧЕСКИ НАКЛОННОСТИ

Когато се завърти разговор за творческите наклонности, в ума ни обикновено възникват имената на писатели, художници, поети,музиканти - все личности,които са се изявили в изкуството. Но творческите способности не се ограничават с това.
***
.Вдъхновението и въображението са крайно необходими във всички сфери на живота, независимо дали се отнася до взаимоотношения с хора, семейство, бизнес, работа или общество.
***
Всички ние притежаваме творчески потенциал, дарен ни от природата, - това е неделима част от човека. Уви, мнозина още от ранното си детство са били убедени в липсата му, и в резултат творческото начало е било подтиснато. За щастие е лесно то да бъде възродено.


ШЕСТ ТВОРЧЕСКИ СТРАТЕГИИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЖИВОТА

1 Бъдете изследователи. Това е еди от начините да отворите път на новаторски мисли, съвършено по различен път да търсите необичайни идеи. Изследователите непрекъснато опитват нови, неизследвани пътища на решение на привидно обикновените задачи.
***
2 Задавайте въпроси. Питайте за всичко.
Да се живее творчески живот значи да си в непрекъснато творческо търсене.
Няма глупави въпроси. Глупав е онзи въпрос, който не е бил зададен. Така че задавайте всякакви въпроси:

1.Защо ми е такъв живот?
2.Защо върша тази работа?
3.Защо аз се ограничавам в нещо?
4.Какво трябва да променя?
5.Защо всяка сутрин закусвам с кафе и сандвичи?
6.Защо не правя гимнастика?
7.Как да прекарвам повече време със семейството си?
8.Защо ходя все в един и същ ресторант?
9.Какви таланти съм пренебрегнал?
10.Какви навици, ако ги развия, ще променят коренно живота ми?
11.Интересно , какво би било ако направя предложение на този клиент/човек/компания?
12.Какво ще стане ако съкратим два пъти асортимента на изделията?
13.Какво ще се случи ако престана да гледам телевизия?
14.Какво ще стане ако продадем къщата си и се преселим в Мексико?

Не се упреквайте колкото и нелепо или възмутително да звучи вашия въпрос и отговор.
. Всички ние робуваме на привичките си.
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   Нед Фев 19, 2012 10:31 am

..... продължениеНе се упреквайте колкото и нелепо или възмутително да звучи вашия въпрос и отговор.
. Всички ние робуваме на привичките си. Лесно е да следваме установения ред, който някога може и да е служил добре, но сега ни задържа и ни кара да се подчиняваме на посредствеността.
***
Нашето бъдеще пряко зависи от това,колко често си задаваме въпроси и проверяваме собствените си убеждения, постъпки, духовни ценности, цели и начин на живот.
. Ако искаме нови перспективи, трябва да си задаваме проницателни въпроси и без предразсъдъци да се вслушваме в отговорите. Това ще открие безчет нови възможности за промяна.
***
3. Носете купчини идеи. “
Подходът, от типа “един отговор , едно решение” здраво се е закрепил в нашето съзнание.
***
Прекалено често в търсенето на решения или отговори ние избираме първото, което ни идва наум. Тренирайте ума си и търсете по няколко решения.
***
4 Нарушавай правилата - чупи навиците. Творческият подход често изисква да се разчупят старите стереотипи и да създадат нови. Няма особено достойнство в това, нещата да се правят както винаги. Понякога разчупването на правилата е най-разумния път към самоусъвършенстването.
***
5. Дайте работа на въображението си. Нашето въображение не се вписва в рамките на реалния свят. То е безгранично. Каквото и да сте замислили, вие можете да го постигнете. Нашето творческо въображение ще помогне да се проучат различни варианти и многобройни сценарии. Използвайки този дар ние можем да променим и оправим живота.
Ето два примера за използването на въображението в разработката на новаторски идеи.
***
Представете си как биха го направили другите.
Какви качества цените в другите хора?
Кого уважавате заради творческите постижения, настойчивост или далновидност?
Пробвайте ролята на онзи, на когото бихте искали да подражавате.
Този процес е крайно важен за да се избавите от измамните ограничения и за откриването на възможности, за които не сте и подозирали.
***
Представете си, че този човек беседва с вас и ви дава съвети.
***
6 Пълнете кладенеца.
Това означава, че вие трябва да се грижите за себе си, да се научите да разчитате силите си и съзнателно да попълвате ресурсите си. Човекът на 21 век трябва да умее по- ефективно да балансира работата и почивката си.
***
Будистката мъдрост гласи:”Ако лъкът постоянно се държи опънат, той ще се счупи”. Да се игнорира това е опасно за здравето.
Веселието и разнообразието са най-добрите стимулатори.
***
Да напълните кладенеца означава да мислите весело и нестандартно. Направете нещо съвършено необичайно, оригинално, стимулиращо.
. Стимулираното и възбудено съзнание е много по-възприемчиво към новите мисли от умореното от дреболии и забрани. И ако възникне у вас леко чувство на вина за това, че именно така прекарвате времето си, просто си напомнете, че пълните кладенеца.


***

Глава 13
НЯМА ПРОБЛЕМИ ИМА САМО ВЪЗМОЖНОСТ

Нищо не се случва случайно. Ние сме част от Вселената, която винаги ни изпраща определени знаци и сигнали, често във вид на проблеми.
Не е случайност и не е съвпадение, когато даден конкретен проблем засяга дадена област в живота ви; нашите трудности това са указания, които трябва да бъдат разчетени.
***
Запитайте себе си; какво иска да ми каже този проблем? Какво говори той за моите мисли? Надежди? Действия? Алтернативи? Начин на живот? Какво този проблем се опива да ми каже?
Вгледайте се внимателно и се замислете, може да намерите истинската причина. Ако винаги се самосъжалявате и отпускате ръце, когато се сблъсквате с трудности, то ще изпуснете предназначеното за вас важно послание.

НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ - ПРОБЛЕМ, ИМА САМО ВЪЗМОЖНОСТИ

Щом човек повярва в своите сили и пристъпи към търсенето на възможностите, които се крият във всяка ситуация, придобитите познания стават направо потресаващи.
***
Научете се да гледате на своите стресове и проблеми като на перспективи и възможности, а не като задължения и препятствия.
***
Какви възможности ви очакват още сега? Никога няма да разберете докато не започнете да ги търсите.
Много рядко се случва възможностите просто да ви чакат и да ви помахват с флагче. По-често те се маскират зад проблеми и неуспехи.
***
Но има възможности в изобилие за всекиго и ако искате да откриете и изследвате вашите “проблеми” използвайки новия подход, то вас ви очакват мили изненади. Цялата ваша борба и стрес - това са шансове и възможности.
Глава 14
СЪЗНАНИЕТО НА УСПЕШНИЯ ЧОВЕК

Всеки, който мечтае за финансова независимост, трябва да развие в себе си съзнание на успешен човек. Забележете, казвам “да развие”, защото такова съзнание не се появява от самосебе си. Никой не се ражда с него, то никому не е просто дадено.
Това е състояние на ума, настроено по съответен начин и открито, позволяващо навсякъде да се вижда и очаква успех и възможности.
***
Противоположност на съзнанието на успешния човек е съзнанието на наудачника, което е познато на повечето хора. Този който има съзнание на неудачник очаква само недостиг и ограничения и ги вижда навсякъде, като знаци по пътя и изглежда, че те го водят само към бедност и тежки времена.
***
Никой и никога няма да постигне финансови успехи ако има такъв тип съзнание- това просто е невъзможно. Вие не можете да вървите едновременно по два пътя- към богатство и към бедност, тъй като вървят в противоположни посоки. Двата пътя са ясно разграничени, - това не е голяма тайна- който и път да изберете, той в крайна сметка ще определи съдбата ви.
***
По долу са изброени пет стъпки, които трябва да направите за да сформирате в себе си мислене на успешен човек.

Стъпка 1:
Развийте в себе си вяра в успеха
Вярата в успеха съдържа четири основни убеждения;
Убеждение 1
Този свят е пълен с богатства

Съзнанието на успешния човек предполага, че Вселената е пълна с всичко и за всеки,- остава единствено да се приемат нейните дарове.
Навсякъде съществуват възможности, трябва само да съсредоточите вниманието си за да ги видите. А ако някъде има дефицит на възможности, то това е само в главата ви.

Убеждение 2
Животът носи радост и удовлетворение

Съзнанието на успешния човек гледа на живота като на приключение. То очаква поощрения, търси радост и комфорт в живота и винаги ги намира. А ако внезапно се появят някакви проблеми или трудности, то те се разглеждат като предизвикателство и като резултат винаги се намират нови възможности и решения.
***
Съзнанието на успешния човек цени живота и знае, че всяко ново предизвикателство му носи още по-голямо възнаграждение, нови приключения и удоволствие. Животът е пълен, богат и щедър и новите впечатления и успехи ви чакат зад всеки ъгъл.

Убеждение 3
Всеки аспект от моя живот съдържа неограничено количество възможности

Съзнанието на успешния човек вярва, че всеки аспект от живота съдържа несметно количество възможности, просто грамадно! Не една, не две, не пет и не десет, а неограничено количество възможности. “Къде са те?’ - ще попитате вие. Ами навсякъде!

Ако вярвате, че всеки аспект от живота съдържа огромно количество възможности вие ще ги търсите достатъчно активно. Помислете за това!

Неограничени възможности да запазите крепко здраве
Неограничени възможности за създаване на нови отношения
Неограничени възможности за напредък
Неограничени възможности да се сближите още повече със семейството си
Неограничени възможности да живеете увлекателен живот
Неограничени възможности да спечелите много пари

Нека се обърнем към това, как се печелят пари.
На мен много ми харесва системата на частната инициатива. Харесва ми системата ,която поощрява изобретателността и въображението. Всеки може да спечели много пари, ако е въоръжен с верни идеи и правилно отношение към работата.
***
Пазарът е увлекателно явление: динамичен и постоянно променящ се, той е преизпълнен с възможности, които само чакат за да се възползваме от тях. Ежедневно в операциите се завъртат десетки милиони долари. Парите се намират в постоянно движение, във всякакви посоки.
***
Никога в историята на цивилизацията околния свят не се е променял с такава бързина, като днес. Всичко постоянно се променя-новото, революционното остарява едва след половин година.
Къде са вашите възможности? Действайте без да се бавите и ги намерете; те са край вас.

Убеждение 4
Моят успех зависи само от мен самия.

Съзнанието на успешния човек е сигурно, че ако имате много пари, това е хубаво, и че вашият успех зависи от вас самите. То е сигурно в това, защото колкото повече пари печелите, толкова повече имате възможност да помогнете и на други хора, особено във финансово отношение
***
. Само това има смисъл; как може един филантроп да даде десет хиляди долара за благотворителност ако първо не ги е спечелил? Има много начини да се използват парите за благото на околните хора. Наслаждавайте се на своето благополучие и помагайте и на другите да го придобият.

Първата стъпка във формирането на мислене на успешен човек се състои в това да фиксирате тези четири основни убеждения, които ще ви помогнат да сформирате вярата си в успеха.
1.Този свят е пълен с богатства
2.Животът носи радост и удовлетворение
3.Всеки аспект от моя живот съдържа неограничено количество от възможности
4.Моят успех зависи само от менСтъпка 2:
Търсете и намирайте изобилието в настоящето

Вие направо сте заобиколени от изобилие и всичко, което трябва да направите е да си отворите очите и да потърсите. Не чакайте парите да дойдат сами при вас, преди да се почувствате успешни. Почувствайте се успешни още сега! Имате ли много приятели? Имате ли изобилие от крепко здраве, или идеи, или дрехи, или време? Намерете онази област в живота си, в която можете да почувствате изобилието.
***
Започнете да програмирате себе си за успех още сега. Аз започнах да го правя бидейки в дълбока бедност. Няма такава ситуация, в която да не можете да започнете програмирането си за успех.

Стъпка 3:
Бъдете сигурни, че успехът се намира навсякъде
Никога не завиждайте на чуждия успех. Признайте го и му се радвайте- това е доказателство за това че успехът е възможен.
След това си напомнете, че и вие можете да го намерите
***
Изпитайте радост всеки път когато видите успех, независимо от това дали е ваш или нечий друг. Отворете очите си и ще забележите, че успехът е навсякъде, той ви обкръжава от всички страни. И той ще принадлежи и на вас ако само се настроите за успех.

Стъпка 4:
Слушайте касети и четете книги по самоусъвършенстване
Всичко, което правите става част от вас самите. Тази книга, която сега четете, съдържа голямо количество принципи, способни да окажат огромно влияние върху вашия живот, ако ги приложите.
Използвайте книги и групи по самоусъвършенстване, различна литература, всичко, което може да ви вдъхнови за успех.

Стъпка 5: Постоянно се асоциирайте с преуспяващи хора както реални така и въображаеми
Ако искате да станете кинорежисьор- сравнявайте се с други кинорежисьори.
Ако искате да станете художник- намерете други художници.
Ако искате да преуспеете - намерете група от преуспяващи хора.
Енергията на успеха попива във вас, когато се намирате в такова общество. Преуспяващите хора прокарват успешни идеи, вземат успешни решения, създават успешни планове, сключват успешни сделки. Вие можете да попивате тази енергия просто като се намирате в тяхното общество.

ДА ПРЕУСПЕЕТЕ ТОВА Е ВАШ ДЪЛГ
Следва дълбоко да осъзнаете, че постигайки вашите цели в живота вие правите щастливи не само себе си, но и помагате на другите да се борят за своя собствен успех. Успехът никога не води до лишения другите, а по-скоро помага и им носи късмет.
***
Колкото по-успешно се развива икономиката, толкова повече възможности съществуват за всеки. Колкото по-голяма сума пари притежавате, толкова повече харчите за стоки и услуги. Това, на свой ред, води до появата на допълнителни пари и печалби за други хора, за да могат и те да ги харчат за стоки и услуги, и т.н.

ВАШИЯТ УСПЕХ ЩЕ ПОМОГНЕ НА МНОЗИНА
ВАШИТЕ НЕУДАЧИ НЯМА ДА ПОМОГНАТ НИКОМУ


Глава 15
НАШИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Ние виждаме че когато станем по-откровени хората ни отвръщат със същото и ни приемат такива каквито сме. Вместо чувство на ранимост се появява онова, което не сме имали досега- чувство на свобода, бодрост и пробуждане. И когато това се случи, всички взаимоотношения стават по-осмислени, важни, носещи обогатяване. Какво повече можем да искаме?

***
Осъзнаването на това, че всеки човек е нещо особено, независимо от това какво положение заема в обществото,променя нашето отношение към хората. Когато разберем това,ние охотно се отнасяме към тях със заслуженото уважение. Хората може и да не се досещат, че са особени или да не показват това чрез поведението си,но ние го знаем и се обръщаме към тях съответно.
***
Научете се да виждате повече отколко всеки човек сам вижда в себе си. Вътре у всекиго е заложено зърното на величието, и вие давате шанс на хората, когато видите потенциала им зад недостатъците и проблемите, когато видите душата им, тяхната вътрешна красота и таланти.
.***
Когато вие признавате, че хората са достойни за уважение те започват да се държат именно така. Вие давате на хората шанс ако виждате в тях хубавите им страни.
***
Всеки човек има свой принос. Дръжте се с всеки човек като с някой специален и уникален. Вашата поддръжка може да се окаже преломен момент в нечий живот, затова не позволявайте външния вид на човека да ви заслепи и да не видите неговото величие. Търсете във всеки човек най-доброто и вярвайте в него.

ОТНАСЯЙТЕ СЕ ЕДИН КЪМ ДРУГ С ГРИЖА
ВСИЧКИ СМЕ ХОРА
Ние човешките същества сме много чувствителни създания. Ако се съмнявате то погледнете себе си:колко е лесно да ви обидят или да ви причинят болка. Когато човек го боли, той причинява болка и на друг.
Помнете това, когато следващият път ви причинят нещо неприятно. Запитайте се каква болка може да изпитва този човек и се отнесете към него с любов и състрадание.
КОГАТО ВИЕ ПРОМЕНЯТЕ СВОЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ХОРАТА ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ДЪРЖАТ РАЗЛИЧНО С ВАС
Човешките същества са много чувствителни едни към други на много нива, затова ние сме особено възприемчиви към мнението, което имаме за хората
***
.Ако вашите взаимоотношения с близък човек, приятел, делови партньор,колега или родител не са такива каквито бихте искали да бъдат, вижте по-внимателно какви мисли на подсъзнателно ниво ви се появяват за този човек. Може би се концентрирате върху качествата, които не ви харесват и просто ги засилвате по този начин.
***

ДАВАЙТЕ НА ДРУГИТЕ СИЛА И УВЕРЕНОСТ
Вие можете да давате сила и увереност на другите с минимални усилия от ваша страна. При това и двете страни стават по силни. Да давате на хората сила и увереност - това е много специален и много личен начин да се докоснете до живота на другите хора.
***
Мислите за любов и доброта правят хората свободни. Добрите думи и поддръжката ги въодушевяват. Признанието прави хората по-силни.
***
Ако вие накарате хората да повярват, че те са специални, желани и необходими за вас, това ще ги поддържа и ще им даде увереност.
***
Такова едно незначително усилие може да окаже върху даден човек дълбоко влияние, което да продължи дни, а може и цял живот
.
КАК ДА ПРИДАДЕМ УВЕРЕНОСТ НА СЕБЕ СИ
Понякога забравяме, че нашите най-лични отношения това са отношения със самите нас. Отнасяйте се към себе си добре; не бъдете прекалено строги.
Помнете, че вие както и всички останали сте специален, неповторим човек и заслужавате уважение.
***
Винаги ни казват: възлюби ближния си, като самия себе си, но ударението все се слага върху “възлюби ближния”. Но ако трябва да обичаме ближния си, то първо трябва да се научим да обичаме себе си. Колкото повече обичаме себе си толкова по-силно ще можем да обичаме и другия.
***
Дайте си сила и увереност за да можете да станете по-силни, по-уверени, любящи и здрави.
***
Вие трябва да обичате себе си. Вие трябва да станете добър приятел на самия себе си.
***
НЕОБХОДИМО Е ДА ПОДДЪРЖАТЕ ОТНОШЕНИЯ
Кога за последен път сте казвали на своите приятели, че ги обичате? Кога сте благодарили на някого за поддръжката, за дружбата, за любовта? Направете вашите взаимоотношения по-дълбоки, като високо цените другите и като им го показвате. “Аз наистина ценя нашето приятелство, то ми е скъпо.”- това може много да означава, ако е казано искрено и с чувство.
***
Няма по-голямо богатство на земята от приятелството и взаимоотношенията между хората. Приемайте хората. Обичайте хората. Обичайте ги независимо от това дали ви отговарят с взаимност. Не чакайте докато някой друг направи първата крачка. Бъдете открити за всички. Какво можете да загубите освен самотата си?Глава 16
УПОРИТО ТРЕНИРАЙТЕ И РЕЗУЛТАТЪТ МОЖЕ ДА НАДМИНЕ ВСИЧКИ ВАШИ ОЧАКВАНИЯ

Трябва да сте готови да посветите на това занимание толкова време,колкото е нужно. Силата на мисленето не идва просто по вълшебство.
***
Тази книга трябва да стане за вас само първата стъпка в развитието и използването на силата на мисленето.
***
. Първите осезаеми промени се извършват след няколко дни или седмици, но те не трябва да се смесват с онези резултати, които се постигат в процеса на продължителна практика.
***
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Никой не работи без да мисли за възнаграждението. Олимпийският атлет дълго и упорито тренира защото целта му златния олимпийски медал и удовлетворението от това, че е най-доброя.
Работникът всеки ден ходи на работа, защото в края на всяка седмица получава чек със заплатата си.
Предприемачът отдава всички сили и енергия на своята работа, защото жъне плодовете на своя успех.
Майсторът прекарва вечери наред да ремонтира основите на къщата, защото знае че в крайна сметка това ще му върне удобството.
И зад всички тези усилия стои мисълта за възнаграждението, за плодовете от труда. Ако ние не получаваме никаква компенсация то няма причина и няма смисъл да работим; само малцина от нас работят само заради удоволствието.
***
Представяте ли си какво може да ви донесе работата над собственото подсъзнание?
***
Очаква ви великолепен живот, пълен с възможности. Във ваши ръце е всичко, което можете да си представите. Всичко вече е подготвено и ви очаква. А вие готови ли сте?
Внимателно препрочитайте тази книга, изучавайки всички принципи. Постоянно се тренирайте и много скоро резултатите ще надминат всичките ви очаквания.


_________________
Навийте жабата!
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
haidukpikaso
Чисто новичък
avatar

Брой мнения : 3
Точки : 2414
Рейтинг : 0
Регистрация : 15.03.2012

ПисанеЗаглавие: Re: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   Пет Мар 16, 2012 9:51 pm

само май при мен не действа
Sad
Върнете се в началото Go down
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   Пет Мар 16, 2012 10:04 pm

Действа, но както навсякъде трябва упоритост и постоянство. Wink

_________________
Навийте жабата!
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
smajana
Механджийката
avatar

Пол : Female Брой мнения : 637
Точки : 3144
Рейтинг : 45
Регистрация : 19.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   Съб Мар 17, 2012 4:18 am

Абсолютно действа. Обаче прочетете и Азазел на азимов да не ви обяснявам сега "каква я мислихме, тя каква стана"
Върнете се в началото Go down
Vedra
ОправЕна булка
avatar

Пол : Female Брой мнения : 4183
Точки : 6808
Рейтинг : 142
Регистрация : 29.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   Съб Мар 17, 2012 4:30 am

Действа, .........това е една от теориите , които в целия си съзнателен живот съм прилагала на практика! Убедена съм в ефекта и последиците ! И.....има доста и други изписани и онагледени интересни неща в този аспект на мислене! Но искрено го препоръчвам! Трудно е началото, после се изгражда навика да го правиш , и .....Опитайте!

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо   

Върнете се в началото Go down
 
ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО - Джон Кехо
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» ще се върне ли при мен?
» Кармична подредба за влюбени "Колелото на съдбата"
» Може ли човек сам за себе си да гледа на Таро?
» Въпрос: Имаме ли общо бъдеще? Може ли някой да разтълкува?

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за срещи от третия вид :: Мистика и Религия :: Мистика и окултизъм-
Идете на: