ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Share | 
 

 Кфо стана със туршийката?

Go down 
АвторСъобщение
vilyooo
Майстора
avatar

Пол : Male Брой мнения : 229
Точки : 2596
Рейтинг : 24
Регистрация : 19.02.2012

ПисанеЗаглавие: Кфо стана със туршийката?   Нед Фев 19, 2012 7:50 pm

Търсихме подходяща туршийка за ракийка.Дайте идея как да стегнем едно бидонче,...ама и да е вкусна![You must be registered and logged in to see this image.]

_________________
[You must be registered and logged in to see this link.]

И на 100 години да стана,100$ пак ще са си 100$
Върнете се в началото Go down
smajana
Механджийката
avatar

Пол : Female Брой мнения : 637
Точки : 3024
Рейтинг : 45
Регистрация : 19.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Кфо стана със туршийката?   Пет Окт 19, 2012 1:35 am

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЛОВДЖИЙСКА САЛАТА

3 кг. зеле

2 кг.зелено домати

2 кг. чушки

2 кг. моркови

2 кг. карфиол

целина

магданоз

40 мл. оцет

сол

черен пипер

бахар

дафинов лист

ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА ЛОВДЖИЙСКА САЛАТА

Нарежете зелето на ивици, а измитите и почистени домати – на кръгчета. Почистете чушките от семките и ги нарежете на лентички, нарежете морковите. Наситнете карфиола на розички, заедно с целината и магданоза. Разбъркайте всички зеленчуци в голям съд. Посипете ги със сол.



На дъното на буркана сложете по 30 оцет, 4 зърна черен пипер, 2 зърна бахар, парченца дафинов лист и копър. Напълнете ги после със зеленчуковата смес, докато отгоре се появи сок. Запечатайте херметически с капачки и стерилизирайте в продължение на 20 минути и вашата ловджийска салта - туршия е готова.
Върнете се в началото Go down
smajana
Механджийката
avatar

Пол : Female Брой мнения : 637
Точки : 3024
Рейтинг : 45
Регистрация : 19.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Кфо стана със туршийката?   Пет Окт 19, 2012 1:37 am

ТУРШИЯ ЗЕЛЕНА ЗА 3-ЛИТРОВИ БУРКАНИ

Когато е готова за консумация продуктите остават свежи все едно туко що са нарязани.

3 кг зеле
1 ½ кг моркови
1 кг зелени домати
2 кг камби
1 кг краставици
1 гл. Целина+ зеленината
1 гл.карфиол
200 г чесън
1 кг кромид лук
1 вр.магданоз
Нарязват се и се разбъркват

В буркана (мисля, че от количеството ставаха 3 буркана от 3 л.):

Сипват се на дъното на всеки от бурканите по 150 г оцет; 3 суп.лъжици сол;
3 с.л. захар; 6 аспирина

Натъпкват се зеленчуците добре и се заливат с много гореща вода, след което се затварят и обръщат. В продължение на една седмица се обръщат всеки ден.

За 800г буркани консервантът се дели на 3.
Върнете се в началото Go down
smajana
Механджийката
avatar

Пол : Female Брой мнения : 637
Точки : 3024
Рейтинг : 45
Регистрация : 19.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Кфо стана със туршийката?   Пет Окт 26, 2012 1:57 am

Стерилизирана туршия

По около 2 кг зеле, карфиол, чушки (шаренки), зелени доматчета и моркови
800гр оцет, 500гр олио, 500гр захар, 250 гр сол

Саламурата се кипва и се заливат нарязаните зеленчуци. Престояват едн нощ и се тъпчат в буркани, допълват се със саламурата и се стерилизират 15 мин.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Кфо стана със туршийката?   

Върнете се в началото Go down
 
Кфо стана със туршийката?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за срещи от третия вид :: Кулинарен раздел :: Зимнина-
Идете на: