ИндексИндекс  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Share | 
 

 Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И

Go down 
АвторСъобщение
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   Вто Фев 21, 2012 3:24 pm

Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И
Кармическа медицина


Господи, удостой ме да съм оръдие
на Твоя мир!
Да нося вярата там, където се съмняват,
Надеждата, където се отчайват,
Радостта, където страдат,
Любов, където ненавиждат.
Да нося истината там, където се заблуждават,
Светлина – в тъмнината.
Господи, удостой ме!
Да утешавам, а не да очаквам утешение,
да разбирам, а не да очаквам разбиране,
да обичам, а не да очаквам любов.
Защото който дава, той получава.
Който забравя себе си, той получава.
Който прощава, ще му бъде простено.
Който умира, този ще се събуди за вечен живот.
Амин

(Молитва на св. Франциск)

1 ЗА ВАМПИРИЗМА И ВАМПИРИТЕ
Кармическата медицина учи как можем да се предпазим от енергетичната агресия на вампирите

В съвременната медицина няма направление, което да изследва вампиризма като социално явление и болест. Все още няма и критерии на оценка, според които може да се постави диагноза кои хора са енергийни вампири и какво лечение им е необходимо. Бихме могли да кажем, че днес тази празнота в науката се заема от кармическата медицина, която изучава невидимите енергийни връзки между хората.
В митологията и окултизма понятието вампиризъм се разбира като безсмъртие чрез кражба на човешки живот.
Сигурно си спомняте приказките, в които се разказва как Баба Яга превръща прекрасната принцеса в жаба, а момчето в агне. Отнемайки живота им, към вещицата се вливат нови сили и енергия за още по-страшни злодеяния, от които Баба Яга изпитва все по-голямо удоволствие и блаженство.
С тези примери от приказките бихме могли да обясним понятието вампиризъм, с което се сблъскваме във всекидневните си взаимоотношения с хората. Те могат да послужат и за свидетелство на дълбоките корени на вампиризма.
В славянските народни поверия “вампир” означава мъртвец, излязъл от гроба, за да смуче кръв от живите хора. В кармическата медицина “енергийни вампири” се наричат тези хора, които съзнателно отнемат жизнените сили на жертвите си, станали техни донори.
Китайците наричат жизнените сили “ци”, японците “ки”, а индийските йоги – “прана”. У нас е популярен терминът “биополе”. Съвременната медицина работи с общото определение “психсческа енергия”. Нарушенията в психическото състояние на човека психолозите наричат: срив и стрес, афект и раздразнение, психически кризи.
Изследвайки процесите в психиката на човека, медиците и психолозите дават оценка на на взаимоотношенията с другите хора и на влиянието, което оказва върху него обкръжаващата го среда. За съжаление обаче не обръщат внимание на психическия ефект от агресията на енергийните вампири.
Вероятно като основна причина за тяхното мълчаливо отношение към тези така специфични изменения в психическото здраве на човека би могъл да се приеме фактът, че повечето от психиатрите и психолозите разглеждат вампиризма буквално, по начина, описан в приказките – “човек-кръвопиец”. Възможно е също тяхното равнодушие да се дължи на неразбирането, че по същество психическата енергия също е кръв, но разглеждана в друг план и на друго – по-високо ниво. Както казва Фридрих Ницше: “Пишете с кръв и ще разберете, че кръвта също е душа”.
Отъждествяването на кръвта с душата е присъщо на много магически традиции сред древните народи, а представата за хората-кръвопийци дори и днес продължава да тревожи съзнанието ни.
Както кръвта, така и психическата енергия прониква във всяка клетка на човешкото тяло, затова и най-малката тяхна загуба (на кръв или на психическа енергия) се отрзява върху физическото и психическото здраве на човека.
“Не се ядосвайте!” – съветва лекарят. “Бъдете спокойни” – казва психологът, но и двамата забравят, че между нас съществуват хора, които умишлено ни тласкат към психически сривове, тъй като това е единственият начин, по който те могат да се доберат до жизнените ни сили, а след това да ги отнемат.
По правило след контакт с вампир възниква усещането за пълна загуба на жизнените сили и доброто настроение, а в душата се загнездва чувството на пустота, обида и пропиляно време. Навярно всеки от нас може да си припомни взаимоотношенията с хора, които са оцветвни в черно.
В Светото Писание се казва: “Нито крадците, нито злодеите, пияниците или злословниците, нито хищниците ще наследят царствотв Божие”.
Бог нарича “хищници” вампирите. “Измежду вас ще въстанат вълците и ще ви унищожат” – така библейската мъдрост разкрива истината за вампиризма.
По своята същност вампиризмът е енергийно мародерство, чрез което вампирът получава краткотрайно психическо облекчение. Именно това усещане за възстановяване на психическото му равновесие го тласка, подобно на хищник, с животинска стръв да се нахвърли върху жертвата си, за да удувлетвори своя постоянен енергиен глад.
Като използват неизчерпаема фантазия и упоритост, вампирите отнемат докрай чуждата енергия, тъй като това е единственият им шанс да продължат да живеят.
След като нанесе своя енергиен удар вампирът се успокоява, чертите на лицето му се отпускат, дори е възможно да започне да се смее. Вампирът се чувства пълноценен и доволен от себе си. Натрупалото се психическо напрежение и енергиен глад са изчезнали!
Като разумно и изобретателно съшество човекът е измислил множество “хватки”, присъщи на вампиризма, воден от единствената цел – независимо на каква цена, да спаси и продължи живота си. Такова вампирско желание за живот и насишане с чужда психическа енергия е прсъщо само на хора (вампири), които вече не са способни да живеят нормален човешки живот. Те са тежко болни, а физическите и психическите им сили вече са се изчерпали.
Всяка болест е вид наказание за неправилен начин на живот, мисли и постъпки.
Животът на вампира и отношението му към хората образно биха могли да се сравнят с един от законите на термодинамиката, според който процесите, произтичащи в затворена систвма, се стремят към равновесие, а за да се постигне то, е необходим приток на свежа енергия. Без нова, чиста енергия процесите в системата започват да затихват и умират.
Вампирът не подозира, че е тежко болен човек. Той не осъзнава истинската съшност на своята човешка трагедия и пагубната си роля в живота на хората около него.
Като социално явление вампиризмът винаги е съпъстатвал човека, но днес, във времето, което бихме могли да наречем “нервно” и “психично”, с него се сблъскваме все по-често и сред все по-голям брой хора. Колкото по-сложни и напрегнати стават човешките взаимоотношения, толкова по-често вампиризмът става причина за нови болести или изострянето на стари травми.
Вампирът все е изнервен и превъзбуден и затова не се чувства добре, ако някой живее спокойно и щастливо. Той изпитва болезнена завист към “нормалните хора”, затова спонтанната му реакция е да нагруби някого. Моя пациентка ми разказа как всеки път, след като се прибират в къщи от гости или някъде, където са срещнали доволни от живота си семейства и хора, съпругът й вдигал скандал, който освен с ругатни завършвал и плесници по лицето.
Пример за енергиен вампир най-ярко може да се илюстрира с човек, който обича да спори, като цел на спора е не изясняванв на истината, а провокирането на конфликтна ситуация. Този човек много често заповядва: “Недей да спориш и да воюваш”, дори когато му съобщават най-незначителни факти.
Основна отличителна черта на вампиризма е отсъствието на позитивен обмен на енергия в междуличностните контакти. Например определен човек от вашето обкръжение живее с постоянната вътрешна нагласа, че сте му длъжен. Вие му правите услуга след услуга, помагате му, а в отговор не получавате нито благодарност, нито уважение, нито пари.
След всяка среща с вампир изпитваме чувство на неудовлетвореност, на умора, на съприкосновение с душевна посредственост и грубост. Контактувайки с биовампир, неволно започваме да проявяваме прекомерна раздразнителност, а след това, попадайки в потока на негативните емоции загубваме самоконтрол, което на свой ред води до загуба на енергия. Усещаме особен вид физическа слабост и сънливост, повишена емоционална и физическа възбудимост. Неочаквано се появяват физически травми и още множество други здравословни проблеми, за които не можем да намерим обяснение.
Започваме да боледуваме! Затова пък вампирът е зареден с нашата енергия. Той е спокоен! Той е здрав!
Печалните последици от донорско-вампирските отношения са свързани и с това, че в съдбата на донора все по-често се появяват програмите на черната карма, което го отдалечава от самосъзнанието и самореализацията. И още нещо, което непременно трябва да кажем.
Ние сами, доброволно подхранваме вампирите, а неравностойните отношения с тях от позицията на енергията са следствие на нашия вътрешен свободен избор!

2 ЕНЕРГИЙНАТА СЪЩНОСТ НА ЧОВЕКА
Единствено чистите енергии на Любовта и Радостта са способни да накарат човека да сътвори чудеса. Когато човек се радва, когато обича, тогава животът му придобива божествен смисъл

Множество са енергиите, които поддържат човешкия живот, ние ще разгледаме три от тях. Двете “видими” това са храненето и дишането и третата – “скритата” енергия, чийто акумулатор е човешката Душа и сърце.
Дишането и храненето са основните източници на живот и физическа сила на човешкото тяло. Те имат количествени и качествени характеристики: обем, тегло, плътност и т.н., които правят възможно тяхното анализиране и изследване. Храненето и дишането са плътни, тежки енергии. Те поддържат човешкия организъм на физическо ниво.Но основен източник на жизнена сила и, здраве и дълголетие е духовният мир на човека, който му дарява истинския смисъл на неговото съществуване.
Радостта, Любовта и Мъдростта са трите стълба на извечната философия за смисъла на човешкото съществуване. Вдъхвайки бодрост Вярата, Волята и Надеждата – енегиите на силата на духовността – изграждат целите и пътя в живота.
Вярата, Волята и Надеждата превръщат плътните енергии на храненето и дишането в качествено ново състояние, като поставят основите и опорите на щастливия живот.
Радостта.
Когато радостта изпълни всяка клетка на тялото, човек изпитва желанието да я сподели със своите близки и приятели, за да бъдат те също като него радостни и щастливи.
Любовта.
Любовта обгръща сърцето и разпръсква своята енергия в човешкото същество. Тази така чиста и тънка енергия дарява на човека чувството на всеотдайност и способност за саможертва в името на доброто на другите, желанието те да бъдат радостни и щастливи. В посланието на апостол Павел се казва: “Обкръжете се с любов, която е съвкупност от съвършвнството. Не чакайте да бъдете обичани, а вие самите обичайте”. Като червена нишка тази идея минава във всички религиозни и философски учения.
Мъдростта.
Мъдростта носи спокойствие и надежда, познание за истината. Мъдростта дава сила за вътрешна организация и концентрация над това, което човек обича и което го радва. Лишеният от мъдрост човек може да се оплете в паяжината на лъжливата Вяра, лъжливата Надежда, а след това те непременно ще пордят у него разрушителна Воля.
Радостта, Любовта и Мъдростта правят от човека “открита космическа система”, открита към Космоса, към Бога и земните същества. Тепърва хората ще дадат имена на тези чисти и силни енергии – дотогава ние ще ги наричаме с простичките и понятни за всички имена: сила на Радостта, Любовта и Мъдростта – сили на Духа.
Радостта, Любовта и Мъдростта – тези нежни и чувствителни енергии са невидимата сила на духа, която поддържа, окриля и вдъхновява човека за истински живот. Без това състояние на духа, без тези енергии той боледува, страда и постоянно изпитва съмнение за смисъла на своето съществуване. Без чистите и възвишени енергии на любовта и радостта човек не е способен да изпита чувството на искрено щастие и всеотдайна радост.
Без енергиите на Любовта, Радостта и Мъдростта човекът се превръща в черупка, затворена за истинското възприятие на заобикалящия го свят и своята реализация. Този човек живее, по-точно съществува, благодарение на плътните енергии на храненето и дишането, а те го задушават, пернасищат и невротизират.
През последните години станаха популярни различни методи за черпене на сили от космоса. Към това “занимание” се насочиха мнозина, но за съжаление без да съзнават, че тази енергия не винаги им носи истински полезен ефект. Обяснението за това е просто. Всяко насилствено черпене на сила от природата, от космоса, от слънцето е констатация, че този човек изпитва недостиг на чиста енергия и е принуден да я търси и се зарежда с нея отвън, което е сериозна предпоставка за развитие на вампиризъм.
Енергийното поле на вампирите е затворено и затова те не могат да се зареждат с чистите и положителни енергии от обкръжаващата ги среда, а ги крадат от хората.
Вампирът изпитва постоянно (съзнателно или подсъзнателно) желание да влезе в контакт с някого. Ообеност при тези контакти е стремежът да бъде колкото е възможно по-близо до жертвата си и дори ако е възможно – да я докосне. Най-често обект на този стремеж е жизнерадостен човек с голям енергиен потенциал. Редом до такива хора вампирът се чувства стабилен и спокоен.
Горкият донор! В началото изпитва раздразнение, след това опустошение и изтощение и накрая непреодолимо желание да преустанови всякакъв контакт с вампира. Но интересното е, че веднага, след като се изплъзне и се почувства добре, донорът започва да приема раздразнението си като нещо безпричинно и да изпитва чувството на разкаяние и желание да бъде приятен и сърдечен при следващата среща с тоси човек. За съжаление обаче всеки следващ контакт води до един и същи резултат.
Като правило вампирът мисли само за себе си. Въпросите, които не му дават мира и се въртят в главата му, са: “… ами аз…”. “… а за мен…” “… а на мен…”. Всичко останало в неговото поведение е театър – скроена и коварно изиграна пиеса.
Върховен стремеж на вампира е желанието му да бъде в центъра на вниманието на хората. Ако не успее да извоюва този статут за себе си, настроението му рязко пада, а той става още по-агресивен и още по-лош.
Вампирът не желае да слуша другите. Затова пък се упоява от собствения си глас и възможността да бъде чут. Вампирът обича да разказва истории и свои преживявания, като в същото времв изпитва чувство на превъзходство и отегчение към проблемите на другите.
Убедеността му, че освен неговите емоции всичко останало е незначимо, прави от вампира нетолерантен човек.
Забавно е да се наблюдава как вампирът изпада в психически екстаз, ако получи аплодисменти. Егоцентричният, главозамаян, прехласнат пред себе си вампир в този момент става още по-жесток и коварен към енергийния си донор.
Никой вампир не търпи чуждо мнение, ако то не съвпада с неговото. Бог да е на помощ на този, който се опита да му противоречи или има неблагоразумието да защити възгледите си пред него.
Като правило вампирите живеят за сметка на другите, независимо дали това ще бъде в материален или в емоционален план.
Те са самовлюбени, завистливи и дребнави егоисти. Винаги готови да всемат, но много трудно да дадат от себе си. Мисълта, която преследва вампира е, че той заслужава повече от това, което получава. Това натрапчиво усещане го прави ненаситен и алчен човек дори към най-близките хора.
Правилото, което движи мотивацията на вампира е: “Важното е аз да съм добре”.
Всичко, за което говорихме по-горе създава огромно психическо напрежение, в което вампирите съществуват. То ги тласка да преследват жертвата си неуморно, като всеки път стават все по-агресивни и по-жестоки в нападките си.
Кармическите корени на вампиризма винаги се концентрират, изразявайки глобален егоцентризъм. Вампирите добре знаят, че най-примитивният и лесен начин да подхранват биополето си с чужда енергия е да обидят или да оскърбят някого.
Уникален е фактът, че всеки от нас може да се прояви като енергиен вампир по отношение на едни хора и като дондор по отношение на други.
В моята практика често съм срещал случаи, когато майката в продължение на много години е била донор за детето си, а когато то се ожени или омъжи, донорът се превръща във вампир.
Вампирите отнемат радостта от живота на хората, имали нещастието да станат тяхна жертва. Жалко за тези, които са подложени на вампирско мародерство и за тези, които не са успяли навреме да се спасят от него.
Ако вампирът остане изолиран, далеч от хората, лишен от възможността да се зарежда с чужда енергия, той мъчително ще агонизира. Останал без сили, неспособен да издуржи на силното вътрешно напрежение, което го подлудява, вампирът може да завърши живота си със самоубийство.
Ако това се случи и след това се анализира животът му, поставената диагноза ще гласи – смъртта е настъпила вследствие хронична форма на вампиризъм.
Психически болните хора, които проявяват агресивност, в своята същност също носят диагнозата “хроничен вампиризъм”.
Вампиризмът не е етикет, който може да бъде прикачен към човека веднъж завинаги. Това свойство на психиката понякога зависи от обстоятелствата на времето, мястото, влиянието на кармата, а също и от множество други фактори, които формират ситуацията.
През стадиите на вампиризма преминава всеки човек, но някои намират сили и воля да се изтръгнат от него, изпълвайки душата си с любов и радост, а други остават вампири до края на дните си.
Съществуват начини, които могат да помогнат на човека да се изтръгне от омагьосания кръг на вампиризма. За тях ще говорим по-нататък, а сега ще видим как се формира той, за да се научим да изработваме техника за борба против вампиризма и начини за лечението му.

КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО
3 ДЕТСКИ ВАМПИРИЗЪМ
Детският вампиризъм е пръв сигнал за бъдещите неблагополучия в живота на зрелия човек

Детето е Ангел, изпратен от Бога и само ние, възрастните носим вина, ако у него се развие болестта на вампиризма. Детето е безпомощно и има нужда от любов и внимание. То иска да разговаря, да се смее, да играе и да се разхожда, да слуша приказки, да рисува, да строи и майстори. Припомнете си как вашите родители са се отнасяли към вас. Дали постоянно са ви отпращали по-далеч от себе си, или търпеливо са се занимавали и са отговаряли на въпросите ви.
Детето е свята отговорност на семейството, най-вече на родителите. Те са длъжни да се посветят на неговото възпитание и изграждането му като личност. Кой друг, ако не майката и бащата трябва да отдадат на детето си топлината на своята душа и да го научат да се радва и да бъде щастливо? За съжаление обаче често пъти тази любов липсва на децата.
Колкото и малко да е, то вижда, чува и разбира какво става в дома, семейството, между родителите и близките му. Насилието, на което детето е свидетел или самото то изпитва върху себе си, е сигурна предпоставка за бъдещия негов егоцентризъм.
Ако в дома няма разбирателство и уважение, ако няма любов, а детето живее в непрекъснато психическо напрежение, след години този модел на семеен живот ще стане добра почва за зараждането на вампиризъм у него.
Момчето, видяло как бащата-вампир тероризира семейството, няма шанс след време, когато порасне да стане различен съпруг и по-добър баща от собствения си. Със същата сила разбира се това се отнася и за примера на майката в семейството. Грубата и зла жена не може да осигури на детето си нищо друго, освен бъдеще на вампир. Затова често пъти момчетата, отгледани и възпитани от жена-вампир, не знаят какво значи уважение към другия пол.
Ако съпругът издевателства психически над семейството, ако за него домакинската работа е “женска работа”, ако той е “господарят” в къщи, а останалите са “нищожества” или домашни прислужници, припомнете си характера и нравите на майка му. Не е ли тя в основата на вампиризма на мъжа, с когото живеете? Не идва ли от годините на детството и влиянието на майката отношението му към вас – жената, станала негова съпруга?
Ако не успее навреме да се откъсне от комплексите на пъпната връв детето, отгледано и възпитано от такава жена ще се превърне в същия вампир, каквато е тя и ще потъне в бездната на собствения си егоизъм и самота в бъдещото си семейство.
Нерядко ставаме свидетели на родителско равнодушие или раздразнение към децата. Скрити под предлога на своята професионална заетост някои бащи и майки забравят, че съществото, на което са дали живот има нужда от тяхната грижа и любов. За съжаление все повече деца се оставят за отглеждане на техните баби и дядовци или в детските домове и пансиони. След време това родителско безгрижие ще породи в душите на изоставените и забравени деца чувството на неудовлетвореност, което е и първата крачка към детския вампиризъм, едно от най-тежките наказания за семейството.
Поведението на детето в дома, в училището или на улицата, неговото отношение към бащата и майката, към близките е най-верният индикатор за състоянието на “душата” на семейството, лакмусът за качеството на енергиите, в които малкият човек живее и расте.
Ако вашето дете постоянно ви дразни и вие се чувствате по-добре, когато го няма, ако ви тежи като камък на врата или тегне на душата ви, ще трябва да признаете, че освен че сте лош родител, вие сте и лош човек. Това означава, че сте вампир към детето си, а не обратното, както понякога може би мислите.
Но кой родител би могъл честно да си признае? Трудно е, дори почти невъзможно, но уважаеми родители, не се заблуждавайте, че отстрани хората не виждат и не разбират причините за вашето отношение към малкото човече. Те чуват как му крещите, как го ругаете или биете. Хората забелязват и това как лицето ви озверява, а гласът ви започва да напомня кучешки лай, как по тялото ви преминават нервни тръпки и вие побеснявате. В този миг околните стават свидетели как преставате да бъдете човек и се превръщате в звяр и във вампир!
Помнете – злобата и лошотията никога не остават скрити за очите на хората.
Задължение на родителите е да помогнат на детето да опознае света и да го “заразят” с любознателността на интелигентния човек. Ако не отдадем на детето си цялата наша любов, радост и знания, а постоянно му повтаряме “Махни се оттук”, “Ти ми омръзваш”, “Иди да си играеш сам” – тогава то ще ни отвърне, като започне да капризничи или да плаче, защото е още малко, но като порасне ще се кара с вас, а след това ще започне да хулиганства не само в къщи, но и в училището и на улицата.
Когато в семейството не цари атмосфера на любов и уважение, а постоянно възникват противоречия, скандали или борба кой да командва и кой е “по-“ от другия, съпрузите се изнервят и дори без да забележат започват да изхвърлят тежките енергии на ненавистта и раздразнението си един към друг върху най-безпомощното същество в дома, а това разбира се е детето. Така вместо чистите енергии на родителската любов и радост, малкият човек получава натрупалата се в душите на родителите му мръсотия и злъч.
Но още по-страшно е това, че след случилото се в семейството (между майката и бащата или между родителите и детето), детето поема изхвърлените тежки енергии и се успокоява, но заредено с гняв и негодувание срещу най-близките си хора. Срещу майка си и баща си!
Детето живее у дома, играе на улицата, учи в училище и колкото и да е абсурдно, именно тук получава презрителните прякори “глупак”, “простак”, “идиот”, “говедо”, като по този начин се зарежда с душевните отпадъци на възрастните или на своите връстници. В началото сякаш няма нищо страшно, но ако зареждането с отрицателни енергии продължи, след години ще дойде моментът, в който детето ще започне да изпитва потребност от тежки енергии, с които е свикнало да живее. Ще започне да ги търси като провокира скандали и разправии, защото не може да продължава да съществува без чужда енергя.
Ще започне да чупи и руши, да крещи и да хулиганства, да пие и пуши, да върши това умишлено, на показ, пред очите на възмутените хора, водено от желанието да предизвика тяхното раздразнение, а след това да се зареди с чуждата психическа енергия.
Детето не си дава сметка какво върши. В началото, когато е още малко, у него действа неосъзнатото желание да се покаже, да се изяви, но след време целият му живот ще бъде подчинен на животинския инстинкт за самосъхранение. Най-често това са хора, останали с примитивен и ограничен интелект и ум.
Шанс за това дете ще бъде, ако по пътя на живота си навреме срещне учител или приятел, който да успее да му вдъхне желание за истинска радост от живота, любовта и познанието. Човек, който да разкрие пред него силата на духовния мир. Едва тогава то може да бъде спасено от болестта на вампиризма.
На 12 години детето вече е способно само да разсъждава и да взима решения, да отстоява своите интереси и възгледи. На тази възраст у него се появява и естественият интерес към живота, към спорта, техниката, изкуството, природата, книгите…
Но за съжаление обаче възможно е да установим, че детето проявява интерес към твърде малко неща, че нищо не го вълнува. То не желае да направи усилия да развие духовността и интелекта си, а желанията му се ограничават до двете думички “дай” и “искам”. Ако е така, трябва да признаем, че отглеждаме вампир.
Жалко за семейството, в което расте такова дете, но три пъти по-жалко за семейството, което е създало енергиен вампир.
Детският вампиризъм има и друг корен. Разговарял съм с възрастни хора, болни от вампиризъм и съм установявал, че причина за тяхното състояние е училището, дори конкретен учител. Всички знаем, че някои педагози унижават и оскърбяват децата пред класа, пред приятелите, дори пред родителите им. Не бих искал да обсъждам проблемите на образованието или да злословя срещу псевдопедагозите, но непременно ще кажа, че такива хора трябва да бъдат поставени възможно по-далеч от училището и учениците.
Нека ви попитам. Каква атестация трябва да получи учител, ако неговите ученици имат само слаби бележки?
Според мен този факт означава, че въпросният човек не обича професията си, нито децата. Този “професионалист” няма необходимите професионални и личностни качества, с които да увлече децата след себе си. Не е по силите му да заинтригува и убеди младите хора, че знанията по предмета, който преподава, са важни и ще им бъдат полезни в техния бъдещ живот.
Като правило учителят-вампир безотказно използва принудата и оценките в бележника като метод на възпитание и преподаване. Абсурдно е децата да бъдат принуждавани насила да учат или да запаметяват това, което учителят сам смята за важно и значимо. Талантливият педагог знае как да приобщи младите към света, който самият той е изградил за свой.
Ако по време на учебните часове това не се получава, ученикът несъзнателно започва да изпитва желание да накаже по някакъв начин неспособния учител. Най-лесният начин е да го постави в ситуация на конфронтация, за да го извади от психическо равновесие.
Обяснение за поведението на младия човек трябва да се търси в енергийния глад, който той изпитва поради отсъствието на радост от познанието по време на учебните часове. От своя страна учителят неосъзнато усеща необходимост да се отбранява срещу енергийното посегателство върху личността си и започва да вампирясва.
Така става понятен и скритият смисъл на крилатата учителска фраза, която сме чували: “Или аз, или…”
Без съмнение оценките в ученическия бележник са точен показател за характера на отношенията между учителя и ученика. Ако в него има само двойки и тройки това означава, че детето не желае този човек да бъде негов учител. Той му е противен, неприятен и най-вече безкрайно скучен! Някои казват, че няма неинтересни учебни предмети, но за съжаление има неспособни учители. И те са прави!

4 СЛЪНЧЕВИ И ЛУННИ ВАМПИРИ
Животът на човека преминава в дуалност: светлина – тъмнина, топлина – студенина, но за разлика от вампира на здравия човек не са му чужди и други чисти енергии

Астрологията дели хората на “слънчеви” и “лунни” в зависимст от това под какъв зодиакален знак са родени. Във философските учения на Изтока тези енергии се наричат “ян-ски” и “ин-ски”, а в китайските са под общото название “ци”. Китайците казват, че ако разсърдиш някого, това означава да разсърдиш неговото “ци”. Като астролог аз също използвам тези термини, тъй като те отразяват реалните енергетически сили, силите на двете светила: Слънцето и Луната.
“Ден” са зрелите енергии, които човек изгражда сам. Изначално те съществуват у хората, родени под знака на Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Разбира се това не означава, че те ще успеят да ги съхранят през целия си живот. Или обратното – че хората, родени под останалите зодиакални знаци няма да ги развият у себе си и няма да прекарат живота си в потока на чистите и зрели енергии на Деня.
От своя страна психологическата наука определя хората като “екстраверти” и “интроверти”. Но тъй като тези термини са тежки, дори се нуждаят от тълкуване, нека приемем “слънчево” и “лунно”обозначение на двата типа хора. Тези характеристики са полезни и с това, че дават образна представа за типовете на човешките характери. В подкрепа на решението да използваме двете определения служи и фактът, че всички сме деца на Слънцето и Луната.

5 СЛЪНЧЕВИ ВАМПИРИ
Енергията на слънчевите вампири е гореща и суха. Като правило тя винаги е агресивна. Това са жестоки хора.

Слънчевият вампир провокира разправии и скандали, като се нахвърля върху жертвата си, за да й причини душевна и физическа болка. Той размахва юмрук и крещи: “Ще те унищожа”, “Ще ти извадя душата”, “Ще съсипя живота ти”. Слънчевият вампир действа нагло, безскрупулно и безжалостно с единственото желание да предизвика психически срив и изблик на негодувание.
Вампирът оскърбява в лицето, откровено плюе в душата на хората. Той не се колебае и да удари. Слънчевият вампир действа предизвикателно и открито, дори когато иска да прикрие истинските си намерения. Постъпките му са продиктувани от завист, злоба и ненавист, от огромния енергиен глад, който го измъчва.
Ако обектът на агерсията на слънчевия вампир се овладее и успее да не отреагира на наглостта му, тогава той е способен на всичко, за да се добере до чуждата положителна енергия.
Когато напада слънчевият вампир няма задръжки.
Подобно на звяр, ненадейно, с един замах той отнема до последна капка жизнената енергия на своя донор.
Психическата енергия на слънчевия вампир е причина за много беди и нещастия. Слънчевият вампир е коварен и опасен за емоционалното здраве на жертвата си. За слънчевите вампири в най-голяма степен важи народната мъдрост “от болната на здравата глава”. Вампирът никога не е виновен.
Слънчевият вампир не престава да търси психическо напрежение и скандали около себе си, като сам ги устройва с единствената цел да установи жесток режим в периметъра, който е избрал за място на своите действия и енергийна агресия. Този периметър може да бъде семейният дом, службата или друго определено от него пространство.
Вампирът се настанява нагло и в чуждо пространство, като и там започва да дава оценки и “контролира ситуацията”, да провокира психически сривове и да се зарежда с чужда енергия.
Всичко това е неговият естествен енергетически мир.
Друг свят той не познава!
Хатактерна особеност на слънчевия вампир са линиите на ръката му, които имат тъмночервен или виолетов цвят. Тъмните цветове говорят за това, че кръвта и енергийните канали на слънчевия вампир са затлаени.
За слънчевитя вампири казваме. Че са във висша степен егоисти, кръвопийци и садисти.

6 ЛУННИ ВАМПИРИ
Чрез магнетичната си същност лунният вампир изсмуква и с тиха стъпка пренася чуждата енергия към себе си.

Енергията на лунните вампири е хладна и влажна. Тя е противоположна на тази на слънчевитя. Известно е, че лунната енергия притежава силни магнетични качества. Лунните вампири вадят душата с памук, тихо и спокойно.
Ако слънчевият вампир е “енергиен бандит”, лунният е “енергиен крадец”, двуличен и потаен. Пред хората лунният вампир е тъжен и нещастен, объркан в проблемите си. Той успешно се преструва на глух и сляп. Непрекъснато повтаря, че не разбира и няма отношение към това, което става около него. Той не се кара, не повдига глас, не се сърди, не желае да доказва себе си и да защитава позиции.
Лунният вампир говори бавно и тихо. Той мънка, като по този начин умишлено изнервя околните. Но за съжаление хората са така устроени, че щом като някой не ги напада директно и не ги обижда в лицето, не успяват да намерят подходяш начин да отблъснат досадника, още повече когато този човек е “нещастен” и “искрено”, със сълзи на очи очаква съветите и помощта им.
Лунните вампири са като мишките – тихи и не чак толкова опасни. Те не се обиждат лесно, дори могат да простят обидата и грубостта. Те винаги високо "оценяват дружбата” си с нас, защото са успяли да намерят ключа към сърцето ни и знаят как тихомълком, без излишни емоции и напрежение да отворят шлюзовете на енергийните ни канали.
Лунният вампир обсъжда прблемите си с хората, но не чува нито един съвет. Той продължава да бъде еднакво печален всеки път, независимо колко пъти е разказвал преживяванията си. В това поведение по същество се крие истинската цел на лунния вампир. Да изнерви своя слушател, да го накара да му “писне” и да се зареди с енергията му.
Извън дома и семейството си лунните вампири са “по-тихи от водата и по-ниски от тревата”, винаги мънкащи и шушукащи, но към близките си те са груби и жестоки.
Като правило както на слънчевите, така и на лунните вампири е прсъщо двуличието.
В обществото, пред хората те са великодушни, дори веселяци, но в къщи маската пада и вампирите лъсват в истинската си светлина – дребнави и нахални – различни от това, което са били преди няколко часа пред чуждите хора.
Подобно на двуликия Ян вампирът показва ту едната, ту другата страна на своята личност в зависимост от обстоятелствата, в които се намира.
При лунния тип хора настроението им е непостоянно, то често се мени. Не им достига вътрешна сила и опора на духа, които носят истинската Вяра и Воля. Този тип хора остро реагират на събитията около тях и бързо преминават от едно психическо състояние в друго, при което новото може да замести напълно старото. Ако са били весели и щастливи, минута след като са отреагирали на отрицателен източник, от радостта и доброто им настроение може да не остане и следа.
Тези хора не знаят, че вместо да изпадат в отчаяние и психически срив, трябва да си припомнят състоянието, в което са били преди малко.
Лунните вампири са особено чувствителни на обиди, което ги прави още по-тежки за общуване.
Радост на душата – това е чувството, което не достига и което е необходимо в живота на вампирите. “Не падай духом – ще сгрешиш!” – казва народната мъдрост.
Лунните вампири често говорят за своите болести, като очакват съчувствие, но много често в замяна получават репликата: “Престани, писна ми от твоите болежки”. От тези думи те започват да страдат още повече.
Моят съвет е – постарайте се по-често да сменяте впечатленията си. Ходете на театър, на изложби, разхождайте се в парка и в планината. Всичко това ще прекрати отрицателните вибрации на чувствата и емоциите от тежките думи, които сте получили и ще ви изпълни с чиста психическа енергия. Новата енергия ще пробуди духовния ви мир.
Лунният вампир може да се познае по линиите на ръката. Техният цвят е жълт, кафяв или тъмнокафяв за разлика от линиите на здравия човек от лунен тип, които са безцветни или с цвета на тялото.

7 ВАМПИРИ НА РАБОТНОТО МЯСТО
Никой не желае да работи с енергиен вампир и всеки ден да преживява сътворените от него конфликти, напрегнати ситуации и психически стресове, които и без това не са малко в живота ни

Сутрин, когато се събуждаме и бързаме за работа, всеки по различен начин възприема това, което му предстои. Тези, които обичат професията и колегите си са изпълнени с чистата енергия на радостта от деня, който е пред тях. И обратното – за които предстоящите ангажименти са бреме, а хората, с които се срещат са противни, мислят за работата си като за каторга.
Проклинайки, вампирът мъчително става от леглото. Оттук насетне всичко и всеки започва да го дразни.
Той няма желание да излезе от дома си и да прекара деня с “идиотите в службата”. Към това усещане се прибавя тежестта на тялото и психическото напрежение, което всеки момент може да го взриви.
Вампирът вече е болен. Той изпитва неудържимо желание да изхвърли от себе си задушаващите го тежки енергии. И така, по стечение на обстоятелствата точно тази сутрин ще имаме “късмет” да попаднем в автобуса, с който пътува вампирът. И ето – съвсем съзнателно, с не малка доза удовлетворение той настъпва някого по “любимия” му мазол!
Вампирът прави това умишлено, изпит
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   Вто Фев 21, 2012 3:26 pm

....продължение

8 ТАЙНИТЕ “НОМЕРА” НА ВАМПИРИТЕ
Мъчителни са проблемите на хората, които често контактуват с вампири поради техните семейни, приятелски или делови отношения

Всеки вампир има свои собствени “номера”, но често пъти ставаме жертва и на “универсални” вампирски хватки, с които те ни провокират, за да се доберат лесно до нашата психическа енергия, а след това да се заредят с нея. Това се отнася до всички вампири, независимо дали те са слънчеви или лунни.
Съжителството с вампир се превръща в периодично бягство и връщане към времето на поредното енергийно зашеметяване и откъсване на енергия, което се повтаря отново и отново.
Наблюденията показват, че по същество вампирите представляват психологически паразити, които черпят жизнена енергия (също емоционална и ментална) от енергийните обвивки на хората. Обикновено този процес се осъществява в най-тънкия слой на физическото и ефирното тяло на донора. Например човек с разстроен енергиен слой в областта на сърцето губи енергията си именно чрез него.
Ето някои методи, с които си служат вампирите.
В стаята неочаквано влиза човек, който не обичате и не уважавате. Създава се ситуация, в която казваме “Е сега вече няма да мога да издържа”. Вие започвате да треперите. Усещайки вашето напрежение, без да губи време вампирът започва тихичко, “на ухо” или обратното – игриво и шумно да бърбори с някой от присъстващите. Психическият крадец умишлено демонстрира, че това, което разказва или обсъжда с другите, вас въобще не ви засяга.
Ако вече сте преживели подобна ситуация, припомнете си как в момента, в който се е появил този човек сте изпитали отвращение и сърцето ви е започнало да бие силно и неравномерно, а дишането почти е спряло и се е пренесло към носа. Гърлото ви е пресъхнало, а ръцете и краката са започнали нервно да се движат. Но тъй като сте културен човек вие сте успели да запазите самообладание и да не покажете чувствата си пред хората, въпреки че с бясна скорост те са завладели цялото ви същество.
Вампирът прекрасно разбира какво става с психическата ви енергия. Той е доволен. Такава е била неговата цел – да ви извади от равновесие, да ви изнерви, а след товабезотказно да се зареди с вашата енергия.
Запомнете добре: колкото по-силна и явна е реакцията на вампирските “номера”, толкова по-бързо и по-богато ще го подхраните с вашата сила.
След минута вампирът напуска стаята успокоен и щастлив. Той е успял! Успял е да се добере до енергията ви и да ви направи свой донор, което означава, че оттук насетне още дълго ще изпитвате чувството на тотално психическо опустошение. Сърцето ви ще продължи да бие неравномерно и ще ви заболи главата. Ще изпиете хапчето, а след това ще започнете гласно да обсъждате и да се възмущавате от нахалството на вампира. Тогава всички, които са наоколо ще разберат, че за свой енергиен донор вампирът е избрал не друг, а вас.
Искам да ви попитам поне веднъж задавали ли сте си въпроса по каква логика това се случва точно на вас?
С какво сте длъжни на вампира? Защо той чисти психическата си кал върху вас? И докога ще продължавате да преживявате енергийната агресия на този човек?
Ако все още нямате отговор на тези въпроси, крайно време е да си дадете сметка за това какво губите, като позволявате върху вас да се извършва психическо издевателство.
Познавам млад жизнерадостен човек, който по време на великденските пости за първи път в живота си реши да гладува. Забелязах, че през дните, в ноито не се храни моят познат дразни хората около себе си с неуместните си шеги и груби забележки. Преди да започне да гладува шегите му бяха безобидни, меки и весели, с тънко чувство за хумор, а сега той обиждаше хората. Като анализирах поведението му разбрах, че по време на гладуването изпитва енергиен глад и необходимост да се храни с чужда енергия. Чрез своите остри и обидни шеги младежът неосъзнато започна да използва някои “хватки” на вампиризма. Чувството за физическо страдание и отсъствието на радост от очистването на организма започна да се проявява като раздразнение срещу околните, а напреженето от дискомфорта поради гладуването се превърна в гняв и злоба, с които той нападаше хората.
Всяко изпитание изисква духовна готовност, в противен случай ще се превърне в енергиен глад, а това означава и във вампиризъм.
Когато след време обясних това на моя познат, той ме разбра правилно.
Напоследък станаха модерни различни методи за очистване на организма. За съжаление обаче след някои такива практики редица хора започват да се чувстват по-зле отпреди, вместо да постигнат очаквания резултат и да оздравеят. Обяснението е просто.
Не е възможно да се постигне ефект на пълноценно физическо здраве, ако човек е затлачен на астрално и ментално ниво. Или ако говорим на езика на езотеричната философия, всеки човек трябвя зядължително да поддържа своите три тела - физическо, астрално и ментално – в постоянна хармония и равновесие. На ментално ниво да “гаси” лошите мисли, които го затормозяват; на астрално – да успокоява чувствата и емоциите си. Едва тогава е възможно в тялото да се осъществят онези положителни промени, които той очаква и желае.
Не напразно в православната религия Светите Пости се предшестват от Прошка. “Успокой се, прости всекиму, смири се със съдбата си, възлюби ближния си, радвай се на вътрешното си обновление, на духовното си очистване и физическо облекчение”.
Без този нравсвен аспект на живота човек всеки път ще попада в мрежата на тежкото минало, а не в светлото и щастливо бъдеще.
Нека споменем още една “тайна хватка”, която използват вампирите, за да се доберат до нашата психическа енергия. Това е постоянно изискване на доказателство.
Колкото и да се стараете, каквото и да кажете или да направите, бъдете сигурни, че никога няма да успеете да убедите един вампир. Независимо от усилията, които сте положили и аргумените, които сте изложили, той непоколебимо ще остане на своето мнение. Нервите, които ще изхабите и опустошението, което ще изпитате, са част от вампирската агресия срещу вас. На вампира му е необходим конфликт. Той не престава да провокира към психическо стълкновение, при което крещи и ругае, ръкомаха и удря, а вие продължавате да се опитвате да докажете святата истина. Безполезно усилие!
Вие се гърчите пред очите му и не подозирате, че тази гледка вдъхновява още повече вампирската агресия, че от това ваше “падение” вампирът изпитва върховно удоволствие.
Той е на “седмото небе”, защото е успял дя вие оплете в мрежите си и е щастлив, че ви вижда поразен и смазан.
Помнете – мъдрият човек никому нищо не доказва, още повече на енергиен вампир.
Зад границите на обозримото остава още един факт, който се вписва във вампиризма.
Срещал съм екстрасенси, врачки, хипнотизатори, които лекуват с ръцете си, но преди това, както самите те признават, им е необходимо да се заредят с космическа енергия. На лекциите си един маг признаваше, че за да се почувства по-добре и да може да започне сеансите, той трябва да се ядоса на някого от присъстващите в залата.
Наблюдавах го с каква ярост се нахвърля срещу някои от своите слушатели. Как им прави остри забележки по измислен повод и излива върху тях своята злоба и гняв. Така въпросният маг се зарежда с чужда енергия и след това е “готов” да започне своето дело. Ако освен зареждането с чужда енергия дейността на подобни “лечители” тайничко се мотивира и от жаждата за пари и алчността, то можете да си представите какво огромно количество тежка енергия е натрупаната у тях. Христос казва на своите ученици: “Бог ви е дал този дар безплатно, затова не взимайте пари”.

9 СЕМЕЕН ВАМПИРИЗЪМ
Вероятно едно от най-големите нещастия в живота на човека е семейният вампиризъм

Когато живееш години без любов и се обърнеш назад, не виждаш нищо друго, освен спомена за това какъв си бил.
В повечето домове съжителстват донори и вампири, но тябва да се знае, че освен тях в семейството съществувят още множество други енергийни връзки, които биха могли да се объркат с тези на вампиризма.
Вече говорихме за това, че около тялото на човека, върху неговата аура се натрупват отрицателни енергии, които той е събрал в службата, на улицата, на обществените места. Затова след като се приберете в къщи най-добре ще направите, ако вземете душ. Водата лесно измива всички мръсотии. Ако не се освободите от насъбралите се върху вашата аура тежки енергии, ако не се измиете, семейството ви ще ги усети като нещо хладно и лепкаво, тежко и угнетяващо, което вие излъчвате.
Навярно сте забелязали, че когато някой от семейството се прибере в къщи, атмосферата в дома изведнъж става тежка и напрегната. Това е така, защото тежките енергии, които той е донесъл със себе си, угнетяват останалите до момента, до който не се получи енергийна разредка, наречена “на всеки по равно”.
Нека повторим още веднъж някои истини за енергийните вампири, които се срещат в семейството.
Вампирът не обича и не уважава хората.
Вампирът не умее да се радва истински на живота.
Семейният вампиризъм поставя в неравностойна енергетична позиция един от съпрузите.
Между тях ролите са ясно и категорично разпределени: на енергиен господар и на жертва (донор).
Като правило атмосферата в дома през деня зависи от енергийното състояние на семейния вампир, от това с какъв енергиен заряд той се е събудил сутринта или е влязъл след работа вкъщи. Здравият и щастлив човек сутрин е отпочинал, ведър, зареден с чистите енергии на радостта и любовта. И обратното, вампирът е изтощен от тежките енергии, които го задушават, а енергийният глад го измъчва до полуда. Той с нетърпене очаква деня и момента, в който ще зашемети донора си и ще отнеме енергията му.
По този повод народът казва: “Видиш ли го сутринта като облак знай, че нищо добро не те очаква”.
Съпружеският вампиризъм с един замах може да провали всичко, градено и събирано през годините, да унищожи най-прекрасните пориви и натрупаната през годините мъдрост и постигнати позиции.
За зла участ именно в семейството най-лесно и без угризания вампирът насища енергейния си глад, като ограбва чистите енергии на своите близки и чисти шлаката на емоциите си върху хората, които го обичат и някога са го уважавали.
При мен дойде жена с проблеми в семейството. Тя живееше в един дом заедно със сина и снаха си. Честите конфликти бяха довели всички до критично психическо състояние. Причината за това остро неразбирателство беше бащата на семейството, който, особено през последните години започнал да наскърбява всеки, който му попадне през очите.
Когато синът се оженил, съпругът на моята пациентка проклел собсвения си род и се нахвърлил върху булката с поток от обидни думи. След този случай младоженците се превърнали в негови най-големи врагове, а жена му, която се опитала да ги защити, също станала жертва на яростта му.
“Дори у дома ни да няма причини за конфликт, мъжът ми винаги намира повод да накара всички да треперят от гняв и възмущение” – разказва друга моя пациентка.
Когато съпругът се пенсионирал и напуснал службата, в която колегите го познавали като заядлив и конфликтен човек, целият му вампирски потенциал с още по-голяма сила се насочил към семейството. Мъжът, който бил с високо социално положение и с добри доходи се чувствал “единствен господар” в дома и затова често заплашвал, че ще ги зареже, за да “загинат” и да “пропаднат” без него. Интересното в случая е това, че през годините на брака моята пациентка не само осигурявала в дома битовия комфорт, но била равноправен финансов източник на семейния бюджет, работейки високоплатена работа. От мъжа си, както се изясни, тя отдавна не очаквала поддръжка, единственото й желание беше той да не издевателства психически над нея и детето.
След като обясних на моите пациентки същността на болестта на вампиризма и след като те престанаха да реагират на вампирските провокации, така както съпрузите им бях свикнали през годините, те успяха да постигнат редица позитивни промени в съзаннието на мъжете си, което промени и начина на поведението им. Двамата съпрузи се оказаха принудени да потърсят други начини за емоционалното си разтоварване, което подобри атмосферата в двете фамилии.
Ревността също е признак на семеен вампиризъм.
Ревността не е любов, а начин, по който вампирът държи жертвата си в психическо напрежение.
Драмите, причина за които е ревността, почти винаги водят до разпад на семейството. А докато съпрузите още са заедно, вампирът (съпруг или съпруга) ще продължава да провокира с ревност донора си в полза на своите енергийни зареждания.
Ревността е болест на глухия, слепия и безсърдечен човек. Вампирът не вижда лицето и не чува гласа на обекта на своята “любов” до момента, в който не го удари. А след това, отнел и последната му капка психическа енергия той се разпъва в ада на лъжливите си любовни чувства.
Този самолюбив, подозрителен и недоверчив човек е тежко болен. Той е вампир!
Френският интелектуалец Рене Декарт казва: “Ревността е страх, жажда да се запази притежанието на богатството, за което се считаш недостоен и поради това си подозрителен и недоверчив”.
Много трудно е за единия от съпрузите да живее в постоянно психическо напрежение и доказателства на своята любов и преданост.
Ревността е интелектуална, физическа и емоционална ограниченост, която кара душата да страда. Умът не осъзнава какво върши, а тялото се блъска в търсене на нови сили.
Когато търси брачен партньор младият човек често пъти се влияе от неговия външен вид или материално положение. Това непременно поражда измамна любов, която след време се проявява като вампиризъм. “Сляпата любов” най-често се крепи на сексуална връзка, но след години “само това” започва да измъчва душата. Започва ревността!
Друг пример за изострен семеен вампиризъм са постоянните упреци и обиди на един от съпрузите, чиято истинска цел е “смачкването на фасона” и “натриването на вирнатия нос”, а след това лесното енергийно мародерство.
Скрит под маската на прецизен човек, който държи и изисква ред, вампирът (съпруг или съпруга) “с право” устройва скандали и така лесно ограбва психическата енергия на партньора си.
Вампирите са тирани в семейството. Всичко, което не е по тяхната воля е повод за енергийната им агресия.
Колкото по-високо е самомнението и високомерието на вампира, толкова по-лицемерно и префинено е неговото енергийно мародерство в семейството, независимо към кого е насочено – дали това е партньорът или децата. Това е ситуацията в семейството, за която народът казва: “Вижда сламката в чуждото око, а гредата в своето не забелязва”.
Семейният вампир във висша степен е циник. Той не се колебае да взриви до краен предел жертвата си, да я постави психически на колене и да продължи деянието си до пълното си насищане с чужда енергия.
Семейният вампир не крие истинските си чувства. Той с наслаждение наблюдава чуждото енергийно изтощение. За целите си не се колебае да пожертва дори децата, тяхната любов и спокойствие.
За щастие светът на човешките чувства е така усторен, че децата са по-добри от нас и успяват да ни простят.
Ако навреме не се сложи край на семейния вампиризъм той непременно ще унищожи живота на някого. Жертвата в донорско-вампирските отношение все по-трудно ще се справя с напрежението и страха от нови конфликти и психическите си сривове.
Всеки вампиризъм е страшен, но семейният е един от най-разрушителните. Абсурдът на взаимоотношенията в семейството все по-дълбоко наранява психическото здраве на единия от партньорите, а всеки следващ конфликт в семейството го превръща във все по-достъпна територия за енергийното мародерство над него.
Вампири в семейството понякога могат да бъдат тъщите или свекървите, но разбира се не към собствените си чеда, а към тези, които те са избрали за спътници в живота си.
Мъдрецът е казал: “На когото се е паднал добър зет, се е сдобил със син, а на когото глупак – е изгубил дъщеря си”.
Млада жена ми призна, че след моя лекция е разбрала причините за поведението на свекърва си и че тя е вампир. Помолих я да не ми разказва историята, а сам да се опитам да “нарисувам” картината в семейството. Тя изглежда приблизително така.
Когато се връщате от работа на вратата непременно ви посреща свекървата. И без да губи време започва да говори неща, от които вие се изнервяте. Разбира се поводи за забележки винаги могат да се намерят, но не в това е същинският проблем. Истината е, че тя се вълнува от това по какъв начин да се впие във вас, за да предизвика изблик на емоциите и раздразнението ви.
Както по всичко личи, вампирът постига целта си съвсем лесно. При всяка ваша дума и отваряне на устата свекърва ви преглъща жадно и поглъща енергията, която вие изхвърляте. Не след дълго всичко спира дотук!
Конфликтът е приключил. До следващия ден, когато отново се връщате от работа, а вампирът отново е на прага и очаква да ви посрещне!
Вечерта, а и на сутринта свекърва ви почти не разговаря с вас. Не ви крещи, не ви обижда, възможно е дори да ви погали по главата и да ви помоли за прошка!
Това е вампирът.
Той майсторски умее да се преструва на безобидна и тиха мишка, дори на любвеобилна котка. Вампирът добре знае как да влезе под кожата на хората, затова започвате да изпитвате необяснимо желание да простите на свекърва си случилото се помежду ви, но в същото време разбирате, че заедно с тази жена, в този дом повече не можете да продължавате да живеете.
Всеки ден все по-силно усещате, че заради ежедневните “номера” на вампира губите силите и здравето си. Въпреки че не можете да заспите, си лягате рано, без настроение и напълно изчерпана психически. Знаете, че децата и съпругът ви имат нужда от вашето присъствие, но състоянието, в което се намирате е по-силно от вас и затова оставате в леглото.
На сутринта не можете да се събудите, а настроението ви продължава да е потиснато. През деня, между колегите, които ви уважават, отново се зареждате с чисти човешки чувства, но за съжаление – само до прага на дома ви.
Там отново с нетърпение ви очаква вашата свекърва!
Вампирът вижда как слизате от автобуса, как минавате през подлеза, чувства, че вече сте в асансиора и ето – той е на вратата, за да ви отвори и посрещне, “исрено щастлива”, че вече сте си вкъщи. Той наистина е доволен, защото цял ден е очаквал този миг, в който ще ви посрещне, а вие ще го заредите с вашата изхвърлена психическа енергия.
Вие сте енергийното спасение за вашата свекърва.
Разбира се отношенията ви биха могли да бъдат съвсем различни, но това не се получава, тъй като от момента на влизането в дома си, вие се превръщате в енергиен донор.
Вампирът живее благодарение на вас.
Сред роднините, в семейството най-лесно може да се предизвика психически срив, а след това да се окраде и енергия, още повече че в тази среда винаги могат да се намерят поводи за това.
Но ако поне веднъж вдигнете главата си, ако успеете да запазите самообладание и да отвърнете на вампирските обвинение и обиди с достойнство и с думите “Да, аз съм такъв/а/”, или “Прав/а/ си, аз съм селянин/ка/ и всичко дължа на теб”, ще видите как изчерпан, останал без сили, изненадан от реакцията ви и лишен от възможността да се зареди с вашата енергия, вампирът ще рухне! Народът е прав, като казва “И срещу трошенето има начини”.
Някои вампири-роднини поддържат съществуването си благодарение на нашата изхвърлена психическа енергия от техните “малки” и “безобидни” забележки. Асортиментът и богатството на подмятанията им прилича на бездънна яма. Неуморимото желание, което вампирите изпитват да дават оценки или да критикуват, е изпитан начин да извадиш някого от психическо равновесие. За съжаление много вампири владеят това “изкуство” до съвършенство и благодарение на него безпроблемно се зареждат с нашата енергия.
Психическият срив, който преживяваме става още по-непоносим, когато е провокиран от възрастни и болни хора. Тяхното поведение донякъде би могло да се приеме за “нормално”, тъй като лежейко дълги години започнат да изпитват нужда да се захранят със свежата и чиста енергия на здравите хора около тях.
Но ако здравословното им състояние в някакъв смисъл би могло да послужи като оправдание, то голямата истина е много по-различна.
Болестта на вампиризма безпогрешно подсказва, че ако тези хора не променят себе си, своите мисли и чувства, още дълго ще продължават да лежат в леглото, а лекарствата и терапията няма да им помогнат съществено.
Нека да си припомним Пушкин:

“Благостител строг на строги нрави,
щом попадна вуйчо на легло,
да го почитам ме застави
и по-добре не би могло.
Това за други е поука:
но Боже мой, каква е скука
край стар болник и ден и нощ
да се въртиш опечален!
Не е ли истинско коварство
полупокойник да тешиш,
възглавници да му гласиш
и както го поиш с лекарство
“Кога – наум да си шептиш –
по дяволите ще вървиш!”

Включете “тройния нагревател” (вярата, надеждата и любовта) на душата си за вашия болен роднина и той ще разпръсне тежките енергии на болестта и ще изпълни тялото му с качествено нови енергии.
Познавам жена, чийто син е наркоман, а майка й от години лежи прикована към леглото. И двамата са вампири. След една от моите лекции тази жена ми писа:
“Осъзнах, че съм донор за най-близките си хора. Благодаря ви, че ме заредихте с положителна енергия и ме отклонихте от мислите за самоубийство, които имах. Преди време взеха сина ми в болница. Той ме мрази и ме обвинява за това, което се случи с него. Често ме проклина и се заканва, че ще ме убие при първи удобен случай. Нека ме убие – аз ще продължавам да го обичам!
Любовта и състраданието, които изпитвам са неизмеримо по-големи от страха за живота ми.
Въпреки психическите сривове, които преживявам заради майка ми знам, че никога няма да изоставя тази жена и да престана да се грижа за нея. Болките, които изпитва са страшни, затова се чувствам длъжна да бъда близо до нея и да направя всичко, за да облекча страданието й.
Това е моята съдба и само чрез искрената любов, която изпитвам към сина си и майка си, ще спася и себе си. Това е най-трудният живот, който някой човек може да преживее, но любовта към двете най-близки до сърцето ми същества ми помага всеки път отново и отново да събирам сили и да се грижа за тях.”
Любовта прави чудеса в живота на хората!
Но още по-голяма чудо е нещо друго, което може да се случи. Ако на тежко болния си роднина искрено и с любов кажете, че сте виновен за старадинето и болките, които той изпитва, ако успеете да го убедите в това и измолите неговата прошка (а това няма да е трудно, тъй като той и без това е убеден, че другите са виновни, че е прикован на леглото) тогава, заедно с опрощението, което ще получите, ще станете свидетел и на голямото чудо.
Тежко болният до този момент ваш роднина ще се оживи. Ще пожелае сам да се вдигне от леглото. Ще проходи, дори е възможно да започне да си тананика весела песничка.
От този момент вашият живот коренно ще се промени, но залогът е огромен. Вие трябва да станете алтруист! И оттук насетне да започнете да мислите и да живеете за другите. Винаги да бъдете готов да се пожертвате за тях. Да забравите за себе си, за своите интереси и желания. Така алтруизмът ще стане вашият кръст. Благословен кръст, който ще ви дари с духовно спокойствие и истинско щастие.
Тогава само ще успеете да се преборите и да унищожите предаваната от поколение на поколение карма. Да я изгорите и да спрете родовото проклятие, което тегне над вас.
Ще ви разкажа още един пример, който сподели моя пациентка и който се отнася към най-злия и безчовечен семеен вампиризъм, каквото е енергийното мародерство. В него има толкова много коварство и жестокост, че дори не би могъл да се нарече “животинско мародерство”, тъй като животните не страдат от липса на енергия – те живеят в хармония с природата.
“В продължение на много години от устата на майка ми чувам едно и също: “Ти още ли си жива? Кога ще издъхнеш, кучко?” С тези проклятия започва всеки мой ден.
След лекциите ви за енергийния вампиризъм се научих да не чувам и да не се дразня от думите й. Разбрах, че след като не получи моята реакция на грубостите си майка ми няма от кого да се зареди с чужда енергия и затова не се изненадвам, когато я видя как ляга на пода и започва да дращи лицето си и да хапе ръцете си, издавайки неистови крясъци, с които събира съседите, за да им покаже какво съм направила с нея. След всяка такава история, когато хората се разотидат тя става от пода с гордо вдигната глава и тръгва, все едно нищо не се е случило.
Майка ми ходи по различни служби в града, за да показва цицините и ухапванията, които сама си е направила и разказва лъжи, че аз я пребивам от бой. Говори на всеки срещнат, че не може да живее с мен, затова трябва да се махне от жилището. Подава жалби в полицията и в съда, но когато трябва да се яви, майка ми или се преструва на болна или лъже, че не успява да се оправи с документите.
Разбира се намират се и такива хора, които й вярват и смятат за свой човешки дълг да ме викат, за да ме поучават. Други се обаждат по телефона, а някои дори не желаят да ме изслушат. Те ми крещят: “Как смеете да се отнасяте така с нещастната жена, та нали тя ви е майка!”
Вече от много години тази жена ме държи в постоянно психическо напрежение. Уморих се от живота си с енергиен вампир! Огорчението ми е още по-голямо от това, че вампирът е майка ми. Спасявам се, когато слушам музика и през лятото, когато съм сама, защото тя живее на вилата.”
Ударите от най-близките хора са най-силни и болят най-дълго. Жестоки са семейните вампири.
Ако не успеете да се отскубнете от тях те ще ви обсебват все по-грубо и все по-нагло.
Вампирът ще опропасти живота ви, ще заличи най-чистите и красиви черти от характера ви, ще ви превърне в самотник. Той ще смачка достойнството ви.
След всяка следваща негова агресия от вашето психическо здраве ще се откъсва поредната частица, а състраданието, което изпитвате към вампира като към болен човек само ще удължи агонията ви. Но народната мъдрост казва: “Няма беда без поука”. Все някога ще разберете, че вампирът не заслужава вашия житейски провал и че с нищо не сте му длъжен. Няма логика в това да просъществувате живота си като нечий енергиен донор.
Ако не си дадете сметка за истинската същност на вампиризма, ще попаднете в клопките на все по-дълбоките енергейни конфликти, ще страдате и ще боледувате, а вампирът? Той ще ви наблюдава и ще се радва на шанса си да срещне в живота си не друг, а точно вас!
Ако са ви останали още сили и воля и успеете да осъзнаете истината за своя живот като енергиен донор, да простите и да забравите болката, вие все още имате шанс да постигнете успокоение и радост в душата си. За вас все още има надежда да обичате и да ви обичат.
Вампирите в семейството живеят мъчително дълго. Те надживяват донорите си, а ние се питаме защо добрите хора умират преди лошите.
Колко семейства, колко много лични съдби и таланти са били разбити от това, че не навреме е било разпознато и прекратено коварството на вампирите!
Съществува и друг вид вампиризъм. Той има лунно проявление и за разлика от слънчевото, протича по-меко. Напрегнатите ситуации тук са по-редки и не така жестоки като тези, за които вече говорихме. Този вид вампиризъм се заражда у някои родители тогава, когато дойде времето детето им да се ожени или омъжи.
Страхът от това, че могат да останат сами в старостта си ги кара, като правило единия от тях, да поставят детето си в материална и финансова зависимост. На някои млади семейства този статут им харесва, дори са доволни и щастливи от подобно опекунство, но други се дразнят. Те не желаят да бъдат зависими, а родителското вмешателство им тежи. Чувстват се сковани от проявата на постоянната родителска загриженост и упреци на тази тема.
Известно е, че има хора, които страдат не от недостиг на чувства или сили, а от тяхното прекомерно излишество. Ако на тези личности им е чуждо творчеството и широтата на възгледите, в които биха могли да изразходват натруланото се прекомерно количество енергия, тогава започват да я изливат върху най-близките си хора. По същество това означава да ги задушават с нея.
Ето един пример. Дадена съпруга е отдадена прекомерно на любовта към въдворяването на реда и чистотата в дома.
Безспорно това е едно от положителните качества – да поддържаш чисто и подредено пространството, в което живееш, но в живота често се срлучва някой, който да разруши създадения от тази жена “красив и подреден свят”.
При тази ситуация конфликтът е неизбежен. Огромното негодувание на домакинята, прекомерна чистница, се изсипва върху близките, а това е семейството. Така в дома започват скандалите с обидните думи и епитети, които еднакво силно травматизират психически и двете страни.
По-често жените се оплакват от живота и от това, че живеят сред вампири. Но ако се анализират отношенията в семейството ще видим, че тук не става въпрос за вампиризъм, а за твърде ограничени критерии за оценка на истинската атмосфера в дома. Ще стане ясно, че именно те (този тип жени) първи се нахвърлят с упреци и обвинения без повод или при незначителни провинения срещу близките си.
Такива домакини биха могли да се нарекат вампири, но в случая по-страшното е, че ако не успеят да разширят сферата на чувствата си, след време комплексите им за ред и чистота в дома ще породят у тях енергиен вампиризъм.
Това в пълна степен се отнася и за съпрузите.

10 ВАМПИРИ СЪСЕДИ
Престанете да мислите и да говорите за своя недоброжелател. Престанете да го подхранвате с най-ценното, което имате – вашата психическа сила

В съседските взаимоотношение преобладава лунният тип вампиризъм. За разлика от слънчевите вампири, лунните не желаят да създават конфликти със съседите си, тъй като като лунен тип хора те изпитват постоянна потребност някой да ги съжалява и да ги “разбира”.
Като правило вампирите бързат да се запознаят с хората, които живеят наблизо, а след това по най-различни поводи, без да губят време започват често да им ходят на гости, без предупреждение, по съседски – просто така.
Те влизат, настаняват се удобно на централно място в хола и започват да се оплакват тихичко и примиренчески.
След време зачервяват бузи и си тръгват.
Нахълтването на вампира в дома ни обикновено е свързано с усещането за нахално поведение и пълна загуба на време, което отегчава и уморва. Но както е известно вампирът цели точно това – да изнерви някого, а след това да се зареди с неговата изхвърлена енергия.
Каква ирония – губим сили и време и въпреки това не можем да намерим подходящ предлог, с който да отпратим от дома си натрапника. Нещо повече – когато той започне да ни уверява, че се чувства приятно и здравословно в нашия дом ние се ласкаем от вампирското му ласкателство.
Вампирите устройват съседските си визити всеки ден, в едно и също време така, сякаш са на работа.
Моят съвет е: намерете извинение и не допускайте вампира в дома си. Няма да е голяма бедата, ако преустановите контактите си с него, макар да знам, че това няма да е лесна работа. Вампирите добре знаят как да ни държат здраво в ръцете си. Те владеят умението да подкупват хората с малки услуги или подаръчета, които правят по повод и без повод. Издигнете се над това и свалете вампирската тежест от плещите си. Изхвърлете камъка, който тегне на душата ви. И не се тревожете, вампирът ще намери друг източник за своето “приятно прекарване” и психическото си “здраве”.
Друга характерна особеност на вампирите е, че те не канят на гости, а винаги напират те да влязат – “за пет минутки” – “на кафе”. Но ако някога се случи и вие да отидете на гости на вампир, когато си тръгвате от този дом ще изпитате физическа слабост и усещането за пропиляно ценно време. Ще ви заболи главата.
Ако с вас е било и детето ви твърде е възможно след като се приберете вкъщи да вдигне температура, да не може да заспи, да плаче неудържимо и да изпадне в психическа превъзбуда. Затова веднага след като влезете в дома си трябва да измиете ръцете и очите на малкото. Така ще измиете и тежките енергии, с които вампирът го е натоварил. Народът нарича това състояние урочасване.
Слънчевите вампири държат съседите си в постоянно психическо напрежение. Най-често това е така, защото в семейството вече никой не реагира на тяхната гаресия, което означава, че те там не могат да се заредят със свежа енергия, а продължават да изпитват нужда да съществуват в центъра на емоционално напрегнато поле.
За да се заредят вампирите устройват персонално или на целия вход всевъзможни усложнения и неприятности. Като хора “специалисти” по “организирането” на всякакъв род конфликти, те винаги намират повод, с който да взривят общественото мнение и психическото равновесие на съседите си. А за да постигнат целта си съвсем не е нужно голямо старание.
Всички знаем как вампирът стои на пост и дебне, наблюдава жертвата си, а след това я коментира на висок глас и всеослушанеи пред хората. Затова когато се прибираме към панелните си жилища, отдалеч усещаме как започваме да се вълнуваме и да усещаме страх от евентуалната среща с някой от съседите-вампири.
Удивителното е, че веднага след като влезем във входа вампирът вече е там!
Лицето на вампира не излиза от съзаннието ни, той постоянно е пред очите ни, като по този начин ние сами създаваме здрава енергетична връзка помежду си. За съжаление, без да осъзнаваме грешката си ние сами, по собствена воля се превръщаме в негова жертва, която той безпроблемно използва за своето енергийно зареждане.
За да затворите енергетичния канал на вампира към вашата енергия, трябва да мълчите. Да не обръщате внимание на неговите провокации. Да го забравите и да му простите. Така ще успокоите и душата си.
Разбира се не е лесно да се постигне това състояние на духа, тъй като вампирът “няма да се съгласи” да ви остави на мира, след като вече е свикнал да реагирате “добре” на неговите издевателства.
Той няма скоро да ви забрави, напротив, всеки следващ път още по-злобно и по-ожесточено ще полага усилия да не загуби своя благодатен енериген източник.
Ако искате да се спасите от вампира трябва да положите усилия. Първото, което трябва да направите е да си отговорите на въпроса – каква е причината, поради която реагирате на вампирската агресия. Не се ли крие тя във факта, че в душата ви е пусто и тъмно, че нямате трайни интереси, на които да посветите времето си, че няма кого да обичате и с кого да сте щастлив, че сте изолирани от хората?
Ако това е вашият искрен отговор, тогава суетата и раздразнението няма скоро да изчезнат от вашия живот и вие все по-често ще ставате жертва на вампирските агресии и зашеметявания.
Между бабите и дядовците, които седят на пейките пред блока непременно има вампир. По-често бабите, уж от добри чувства, правят оскърбителни забележки не само на децата, но и но възрастните. Понякога от техните уста дори се чуват тежки проклятия. Въпреки че хората не обръщат внимание и отминават, тъй като познават скандалджийските им характери, те не могат да останат равнодушни и затова се изнервят. Бабите-вампири това и чакат!
За този род вампири народът казва “За злата Мара всички хора са мръсници”.
С настъпването на зимата моя позната, която има здравословни проблеми със сърцето, започва да се чувства зле. Исках да открия причината за изострянето на болестта и да помогна, но въпреки искрените ми усилия нищо не даваше резултат.
Хороскопите, които й правех показваха лунно влияние, което за съжаление може да се тълкува твърде широко. Почти се бях отчаял и не вярвах, че ще мога да й бъда полезен, когато неочаквано видях, че от дома на моята позната излиза възрастна жена, известна в квартала със своя зъл характер. Ако говорим с езика на кармичната медицина, тази жена е вампир. Разбира се много се зарадвах, че по някаква случайност бях станал свидетел на това посещение и си казах: “Ето, най-после намерих причината за болестта”. Качих се на етажа, на който живее моята позната и започнах да звъня дълго, но никой не ми отвори. Сетих се, че е по-разумно да се обадя по телефона, тъй като по всяка вероятност жената не можеше да стане от леглото, за да ме посрещне.
След време отидох у тях, пихме чай, разговаряхме и аз й обясних подробно проблемите на вампиризма, след което предположенията ми за “зимното” изостряне на нейната болест се оказаха верни.
През зимата, когато навън е студено и жените не могат да стоят на пейките пред блоковете, което означава, че не могат да се зареждат с енергия, старицата-вампир често идвала “да поседи” и “да помогне” на болната съседка. Както разбирате този вид “помощ” почти винаги завършвала с изостряне на болестта, дори с престой в болницата.
Моята позната теж

_________________
Навийте жабата!
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   Вто Фев 21, 2012 3:27 pm

....продължение

12 КАК ДА СЕ БРАНИМ ОТ АГРЕСИЯТА НА ВАМПИРИТЕ
Вампирите ни дебнат навсякъде и от това дали ще успеем да намерим най-добрата защита срещу техния груб натиск зависи психическото ни здраве

Дотук говорихме как да се предпазим от енергийната агресия на вампирите. Нека още веднъж да се опитаме да обобщим това, което научихме.
Вампиризмът е начин на съществуване на болен човек.
Вампирът изпитва постоянно желание да дразни, да обижда и малтретира психически някого. Вампирското поведение е придружено с предизвикателно груб тон, нескривано желание за скандал, “талант” от мухата да се направи слон, да се обвинява и да се изисквма оправдание, а всичко заради жаждата да се добере до чуждата енергия.
Резките и категорични реакции на вампира към мнението на другите, неговата нетърпимост и безпардонност в дискусиите, нуждата от безмълвен слушател или постоянен опонент са оръдието, с помощта на което той се зарежда с чужда енергия.
Може би тези особености на вампира на пръв поглед да се възприемат като сила на характера, но в действителност това не е така. Впечатлението е измамно.
Всяка енергийно (психологическо) нападение срещу друг човек по същество е категорично доказателство за безпомощността на неговия извършител.
Тази слабост може да бъде физическа, духовна или интелектуална. Ето защо ако успеем правилно да осъзнаем и да оценим този факт, тогава без съмнение бихме могли да погледнем върху енергийния агресор с други очи, а неговите атаки да предизвикат у нас състрадание, насмешка, дори смях.
Всички вампири еднакво енергично ръкомахат, правят гримаси и крещят – с една дума устройват театър от мимики и жестове. Сигурен съм, че ще ви стане смешно, когато видите как вампирът изведнъж започне да се държи неестествено: да му треперят веждите, да си мърда ушите, да почервенява като домат или ноздрите му да се надуват като балон.
Тази картина действително предизвиква усмивка. Но ако не успеете наистина да я погледнете с чувство за хумор и не запазите самообладание пред грубостта и жестокостта, тогава вампирът ще се добере до вашето раздразнение, ще откъсне докрай енергията ви и ще отпразнува своята голяма победа. А вие – вие ще останете взривен и сринат до земята!
Енергийните вампири са опасни за здравето на хората.
Със своята агресия и енергийно мародерство енергийните вампири извършват огромна разрушителна дейност върху нервните центрове и канали на хората, станали техни донори.
Само мълчанието и равнодушието към тяхната агресия биха могли да неутрализират пагубното й въздействие върху психическото ви здраве.
Ако успеете да преглътнете безмълвно психическата война срещу вас, ако успеете да не се ядосате и да не обърнете внимание на грубостите и провокациите, тогава вампирът ще излезе от кожата си, ще припадне от безсилие, ще получи кръвоизлив…
Ето и няколко възможни начина за защита срещу посегателството на вампира, които бихте могли да използвате в зависимост от обстоятелствата, в които се намирате.
Общото във всички тях е отработеното от вас умение да не отвръщате и да се въздържите от реакция на вампирските провокации, с които той цели да ви извади от психическо равновесие.
Ако вампирът ви ругае, а това винаги е обидно, постарайте се да не отговаряте или с усвмивка да му кажете: “Да, аз съм такъв(а)! Ако не ти харесвам, потърси си друг(а), а и повече не се занимавай с мен.” Когато казвате това, постарайте се нито един мускул на лицето ви да не трепне, а очите ви да са широко отворени.
Никога не започвайте да се оправдавате или да се доказвате. Ако направите тази груба грешка трябва да знаете, че вие доброволно ще нахраните вампира със собствената си енергия. След тези ваши думи вампирът изведнъж ще се почувства като в небрано лозе и ще разбере, че срещу агресията му е намерен верен начин за защита. Тогава той ще ви остави на спокойствие.
В биополето на здравия човек могат да се видят кълба от отрицателна енергия. Защо е така? Защото винаги ще се намери човек, който не е доволен от нас, което е и причината той да праща отрицателни мисли и думи към нас, а те под формата на енергийни кълба да се задържат в пределите на нашето биополе.
Докато човек е щастлив и жизнерадостен тези тежки енергии не успяват да проникнат в организма, но в момента, в който той изпита дори и най-малко раздразнение, тогава тези отрицателни енергийни кълба започват мощно да го атакуват и да го нараняват със своята разрушителна сила.
Тогава се появяват и първите симптоми на болестта, която предстои да прекараме.
Но когато успеем да преодолеем раздразнението си и в отговор на агресията се усмихнем на вампира, ситуацията става коренно различна. Под формата на грубост вампирът изпраща към нас заряд от разрушителна енергия, но тъй като ние не сме реагирали и тя не се е прихванала от нашето биополе, енергията се връща към вампира. Тя го удря с още по-голяма сила! При подобни ситуации твърде е възможно лунният вампир да падне безчувствен, а слънчевият – обхванат от силен гняв да почервенее и да започне неистово да крещи.
В тази минута бъдете нащрек. Вампирът може да посегне върху вас. Той добре разбира, че в този случай само ескалацията на напрежението може да му осигури шанса да се превключи към вашата енергия, като ви удари и постави точка на конфликта, а след това се зареди.
Вампирът е обезумял.
В неговото съзнание започват проявите на болезнено отклонение от действителността: пристъпи на бяс, умопомрачение, припадъци…
Вие виждате звяр с човешко лице.
Истината е, че това е един тежко болен човек!
Вероятно още дълго време ще трябва да се учим на “изкуството” как да запазваме самообладание пред енергийната агресия на вампира, за да не изхвърляме на боклука най-ценното, което имаме. Да се учим да постигнем уравновесено и спокойно отношение към хората, без да бъдем равнодушни към тях и техните проблеми.
Равнодушието е порок.
Безразличието към обкръжаващия свят – пустота.
И равнодушието, и безразличието раждат агресия – енергийна агресия на вампиризма.
Но ако все пак сте позволили и сте станали енергийна жертва на вампиризъм и искате да спасите себе си, не е достатъчно само да се успокоите, необходимо е да забравите човека, който ви е нанесъл тази огромна болка и беда.
И простете на вампира, защото в противен случай ще продължавате да се тресете от нерви, а вашите сили и енергия ще продължават да преминават към него.
Вампирът усеща тази невидима връзка помежду ви и в мига, когато помислите за него или споменете името му с раздразнение, той улавя вашия импулс и си казва безпогрешно: “Здравата го наредих днес (вчера, преди седмица, преди месец…) Само като се сети за мен, ще падне.”
Независимо от географското разстояние, което ви разделя, тежките енергии на вампира ще пристигат по предназначение, без да се влияят от времето и пространството.
Престанете да говорите и да се дразните от енергийния крадец! Забравете обидите му. Простете му.
Престанете да се възхищавате на бисерите пред очите на свиня! И помнете, че най-ценното в живота на човека е неговото здраве.
Не се самосъжалявайте и не ронете сълзи затова, че сте попаднали в този коварен капан.
Постарайте се да осъзнаете истинската причина за случилото се с вас. Намерете отговор на въпроса: защо точно към вас е насочил психическата си плесница енергийният мародер и крадец.
Съществуват множество начини за защита срещу вампирите, които могат да се усвоят в различни школи, организирани от йоги, екстрасенси и магове, но те могат да бъдат полезни само ако успеете да запазите душевното си спокойствие и равновесие пред вампира. Няма да има смисъл от това, което сте научили в тези школи, ако продължавате да отвръщате на енергийните атаки и да изпитвате психическо раздразнение. Ако не запазите самообладание и не успеете да премълчите обидата и унижението.
За кой ли път отново се налага да повторим, че единствено спокойствието и радостта, която изпълва човешката душа може да се противопостави успешно на психическата атака срещу нея.
Ако сте щастлив от живота човек и душата ви е пълна, тогава отдалеч ще усещате тежките вампирски енергии, които мърсят пространството. Ще имате сила и воля да се отвърнете от тях, защото това, което носи със себе си вампирът не е в хармония и не съответства на вашия вътрешен мир.
Подобно на конските мухи, така и вампирите с настървение се нахвърлят върху възпалените точки на тялото, но там, където има радост и любов не е възможно да се появят гнойни рани.
Когато усетите, че към вас е насочена вампирска атака и в същото време осъзнаете, че тя идва от тежко болен човек, единственото мъдро нещо, което можете да направите е да се обърнете към бог с думите: “Господи, прости му – той не знае какво върши!”
Мълчанието е най-добрата енергийна защита срещу вампиризма. То носи мъдрост, но само при условие, че не е съпроводено от вътрешен душевен диалог, упреци или обидни квалификации. Само искрената ви молитва и искреното ви съчувствие към болестта на вампира имат сила да го спрат, а вас да спасят от страданието, което причинява енергийното мародерство.
Ще ви припомня една стара притча.
Старица се оплаква на свещеника: “Отче, помогни ми, останах без сили – моят дядо все мърмори и мърмори. Не престава да се кара с мен.” “Лесна работа – отговорил свещеникът – вземи тая чашка със светена вода и добре запомни какво трябва да направиш. Щом като мъжът ти започне да се кара и да те хока, ти пийни глътка от водицата, а когато той млъкне, тогава преглътни.”
След време старицата отново отишла при свещеника, но този път с подаръци – пиле, мед, яйца. “Благодаря ти, отче, че ми помогна. Моят дядо стана златен” – казала старицата и целунала ръката на мъдреца за благодарност.
Нека тази притча послужи всекиму за добър урок. Тя е проста и мъдра, затова и помага да се защитим от вампирите.

13 ОЩЕ ЗА ЕНЕРГИЙНАТА СЪЩНОСТ НА ВАМПИРИТЕ

За да блесне двуличието им, а и да не навредят на измамния си имидж, повечето от вампирите не си позволяват “удоволствието” да се зареждат с чужда енергия в службата, затова пък вечер без всякакви задръжки, на воля паразитират в семейството.
Тези домашни вампири държат близките си притиснати здраво до стената. Най-голямото удоволствие за тях е да отнемат до последна капка психическата енергия на жертвата си, а след това все едно нищо не се е случило, да се престорят на любящи съпрузи, родители или роднини.
“По-благоприятен вариант за семейството е този, когато вампирът от понеделник до петък е “нормален човек” вкъщи, а само през почивните дни побеснява.
Но какво означава това? Че през седмицата се тресе от напрежение и енергиен глад, а в събота и неделя се зарежда с енергията на семейството си.
Някой от вас може би ще каже, че с този вариант му е “провървяло”, тъй като не е чак толкова трудно да не се среща с вампира през двата кризисни дни, още повече когато в семейството няма любов и разбирателство. Възможно е да е така, но колкото и да е дълъг конецът, краят му все някой ден ще дойде. Затова в това семейство настъпва неминуем крах.
Съществува още един вид семеен вампиризъм, който се поражда в съпружеските отношения малко след сватбата или след раждането на първото дете. При него както мъжът, така и жената проявяавт особен вид психическо състояние, което може да се определи като лична неудовлетвореност.
От това чувство страдат по-често жените, а както знаем всяко страдание отнема голяма част от психическата енергия и сили на човека, което го прави по-лесно уязвим.
Всекидневните домашни задължение, дългите часове, прекарани в кухнята редом с не леките професионални ангажименти в даден момент започват да омръзват и да тежат на младата съпруга. Тя започва да се чувства излъгана в своите мечти и намерения за бъдещето си. Това състояние на духа поражда у нея вътрешно чувство на неудовлетвореност към съпруга, а също така неосъзнато желание да го критикува или да говори против него.
Всеки може да си припомни ситуация, в която наши роднини или приятели, с които сме били заедно не са преставали да се оплакват или да критикуват своята съпруга или съпруг.
Това обсъждане на недотам положителни страни на характера им и изтъкване на грешките, които са направили, сякаш възвръщат силите на вампира.
В много семейства може да се наблюдава познатата ситуация. Съпругът(та) се прибира вкъщи от ръбота, а съпругата го посреща студена и бездушна, вместо да му вдъхне сили, така както той се е надявал.
Тази атмосфера на студенина и отчужденост между съпрузите неминуемо ще възбуди тяхното мълчаливо раздразнение, а след това с голяма доза вероятност и скандал, придружен с обидни думи.
Душите и на двамата са празни. Всичко, което е имало в тях, любов и нежност, вече е забравено и изчерпано.
По повод на подобна ситуация в семейството народът е създал няколко мъдрости:
“Умните съпрузи не вдигат пушилка за всяка малка дреболия. Те пазят силите си за големия скандал.”
“Умните съпрузи винаги говорят един за друг само хвалебствени и красиви неща.”
Любовта пази в тайна множество грехове. А това безспорно създава в семейството атмосфера на любов, спокойствие и щастие.
В твоя власт е да смениш работата и началника си, да не пуснеш в дома си съседа-вампир, да се предпазиш от агресията на вампирите на обществените места, но от семейния вампиризъм няма къде да се скриеш!
Когато членовете на семейството са зависими един от друг само поради материални обстоятелства, а не са свързани с любов и разбирателство, на тази благодатна почва буйно разцъфтява и се развива семейният вампиризъм.
В това семейство условията се диктуват от вампира. Той създава и контролира ритъма на живота в дома. А след като се зареди с енергията на близките си, вампирът започва да си тананика песен в мелодията, на която звучат фанфарите на тържеството от победата му. Но над кого?
Вампирът е оздравял.
До следващия скандал!
Ето едно писмо до мен след моя лекция:
“Това, което не ми достигаше до момента, когато чух вашата лекция, е вашето разбиране за същността на моето увредено здраве. Сега знам, че оплакванията, които имам са следствие от продължилата много години енергийна агресия върху мен.
Бях весела и здрава, но след като родителите ми смениха жилището и ние се преместихме да живеем в апартамента на баба ми, здравето ми започна да се влошава. Вече съм инвалид. Преди да заживеем заедно, баба ми страдаше от много болести, но след преместването ни при нея, за разлика от мен тя престана да се оплаква, дори зрението й се поправи и започна да чете без очила. Вече знам, че моята баба е силно изявен лунен вампир и наблюдавам как всички характерни признаци на вампиризма, за които говорихте на лекциите, се отнасят напълно за нея.”
В друго писмо до мен намирам разказ на жена за нейната майка-вампир:
“Много ми е тежко да продължавам да живея по този начин с майка си. Външно тя изглежда енергична и здрава жена, но само ако ме зашемети с поток от обидни думи и упреци. Най-страшни са думите и обидите й, ако закъснея от работа и тя остане сама вкъщи. Преди време беше сменен графикът, по който работя и поради това започнах да се прибирам по-късно от обичайното време, с което тя е свикнала. Първите няколко дни намирах майка си полужива. Тя настояваше да се върна в предишната смяна и да се прибирам по-рано, но нещата не зависят от мен, така че нейното желание се оказа невъзможно за изпълнение.
И тогава се случи нещо много интересно.
Един ден, когато се прибирах никой не ме посрещна. Не знаех къде е отишла майка ми и затова много се разтревожих, още повече че краката я болят и тя е трудно подвижна. В следващите дни продължавах да не я намирам вкъщи. След време съседите ми разказаха, че виждат как майка ми се качва в претъпканите автобуси (в часовете “пик”) и само след няколко спирки слиза. Всяко нейно пътуване било съпроводено с множество думи и забележки към хората наоколо. И така всеки божи ден.
Малко преди вечеря тя се прибира спокойна и развеселена със зачервени бузи. Най-учудващото за мен беше това, че от този ден майка ми престана да се интересува кога ще се прибера и къде ще ходя след работа.
Дъжд или сняг, студ или жега – вече нищо не може да я спре да пътува из улиците на града. И да се кара с пътниците!
Всъщност се получи така, че возейки се в претъпканите автобуси и привключвайки се енергийно към непознатите хора, майка ми пощади моето здраве!”
Ще ви цитирам редове от друго писмо, в което също се описва типичен пример на енергийно привключване.
“Майка ми не престава да подозира, че е болна от различни болести, но не желае да отиде в поликлиниката, за да се изследва, тъй като не вярва, че лекарите могат да й помогнат, а в същото време постоянно повтаря, че скоро ще умре.”
Според мен в този конкретен случай жената подсъзнателно отмъщава на близките си за това, че някога, преди години се е чувствала забравена и не е получавала от семейството си желаното от нея уважене и внимание. По всяка вероятност реакцията на близките й по повод нейното здравословно състояние и оплаквания са били остри и несправедливи, затова споменът за времето, когато не е била достатъчно обичана от семейството си днес подхранва биополето й с тежките енергии на отмъщенето.
Нещо повече – тези енергии са се превърнали в основен смисъл на живота на тази жена. Затова когато децата и съпругът й започнат да я убеждават, че не е тежко болна и няма причини да се страхува, че скоро ще умре скандалите, които тя предизвиква стават все по-ожесточени.
Посъветвах моите пациенти от сега нататък да се отнасят сериозно към оплакванията на майка си, а на всяко нейно подозрение за нова болест да откликват със съчувствие, с окето да затвърждават у нея тази идея.
Единствената възможност на тази жена да се извади от маниакалната си увереност, че е тежко болна, е довеждането до пълен абсурд на нейните оплаквания.
Същевременно проявата на искрена загриженост за здравето й от страна на близките й хора ще компенсира чувството за пропиляно време и ще я успокои.
След време научих, че съветът ми се е оказал полезен.
Често в семействата, в които някой от родителите е вампир, децата също стават такива. Съвсем естествено е да си ”отгледаш” вампир, ако непрекъснато и по най-малък повод се нахвърляш върху детето. “Не сядай, не пипай, не тичай, стой мирно” – подобни родителски забрани, направени рязко и с груб глас показват не само родителското раздразнение, но и неуважението им към детето.
Всеки получава това, което заслужава. Затова преди да се нахвърлите върху детето си не забравяйте, че ще дойде времето, когато то ще порасне и тогава по ваш образ и подобие то също ще стане вампир и ще ви мародерства психически така, както сега вие него. Тогава ще плачете с крокодилски сълзи, но за съжаление нещата ще са непоправими.
В посланието на Апостол се казва: “Бащи, не наскърбявайте децата си, за да не униват.” За жалост обаче има твърде много изоставени и зиплашени деца, получили физически и психически травми от възрастните, от родителите и учителите си, които растат на улицата.
Родители, които не са дарили детето си с любов и нежност не бива да се надяват на щастлива и спокойна старост. Децата им ще останат равнодушни към тях.
Ако вместо любов и всеотдайност детето ви получава оскърбления, ако го биете и унижавате трябва да знаете, че същото очаква и вас в старостта ви.
Това е вашата Карма – законът за възмездието.
На тази основа възникват различни кармични заболявания, чиито причини не могат да се установят, а това означава, че не могат и да бъдат излекувани.

14 ЛЕЧЕНИЕ
Жизнерадостните и щастливи хора не страдат от вампиризъм. Вампиризмът се развива и вирее в опустошената и самотна душа. Затова от съприкосновение с вампир боли душата

Ето че стигнахме до най-важния въпрос, който си задаваме – как могат да се лекуват хората, пострадали от вампиризма и как да помогнем на вампирите да станат пълноценни личности.
Първият, изпитан начин за спасение и лечение след енергиен контакт с вампир е да се изпие чаша горещ чай. Сигурно сте забелязали, че там където се работи с голям поток от хора, много често се пие чай. Този спасителен ритуал безотказно помага за възстановяване на силите след психическото нападение, което човек е преживял. Не кафе, а чай, който успокоява и лекува душата и тялото. Чаят стопля и уравновесява вътрешната енергия. Това негово качество хората са използвали от векове при лечението на изтощен и отслабнал организъм. Изпийте чаша горещ чай и само след няколко минути вече ще сте здрав човек.
Но отново ви нопомням: ако не забравите човека, който ви е обидил и наскърбил, дори и чаят няма да помогне. Трябва да простите, за да не продължавате да изхвърляте скъпоценната си психическа енергия в блатото.
От своите наблюдения съм установил, че вампирите не обичат, но и не могат да пият горещ чай. Той ги изгаря. Жизнерадостните и весели хора го обичат парещ.
Когато говорим за лечение от последствията на енергийния вампиризъм не трябва да забравяме и лечителските възможности на есктрасенсите, които прочистват чакрите и енергетичните канали с нова енергия, като регулират биополето на болния. Но моят съвет е: не прекалявайте с тяхната помощ, а чрез любовта и радостта, вярата и надеждата, които носите в душата си намерете сили и воля за нов съзидателен живот. Постарайте се сами, без чужда помощ да промените живота си и не позволявайте да станете безпомощни заложници на различните магове или екстрасенси.
Аз съм убеден, че използването на пиявици е един от най-добрите начини за изравняване на енергийния и физически баланс в организма на човека и едно от най-ефикасните средства за лечение на вампиризма.
Неопровержимите закони на медицината гласят, че подобното се лекува с подобно или с противоположното. Вампирите също като пиявиците няма да се отлепят от вас, докато не се наситят на чуждата (вашата) енергия. Известно е, че пиявицата се държи залепена за тялото на човека от 30 минути до 2 часа, а след това сама се отлепя и пада.
Колкото по-тежка е кръвта на човека, толкова по-бързо пиявицата се насища, но и толкова по-дълго тя трябва да остане към тялото.
Лечението с пиявици е известно още от дълбока древност. Бихме могли да кажем, че днес пиявиците са забравената от нас милост на Природата.
Голямото предимство на лечение с пиявици е, че то не дава странични ефекти. Пиявиците изсмукват кръвта на човека като отделят слюнка, която съдържа биологически активни вещества, най-вече хирудин, който влияе благоприятно на кръвоносната система, а това значи и на целия организъм.
Лечението с пиявици се нарича “хирудотерапия”. То разпръсква тромбите, разширява кръвоносните съдове, лекува варикозното разширение на вените и стимулира имунната система на организма.
Ефектът от лечението с пиявици е мигновен, а курсът на лечение дава много добри резултати. Но разбира се както при всяко друго лечение и при това обезателно трябва да се посъветвате с вашия лекуващ лекар. След използването на пиявиците и приключване на курса на лечение те непременно трябва да се унищожат в разтвор от формалин или спирт, тъй като в противен случай могат да станат преносители на различни заразни болести, включително и СПИН.
Когато говорим за пиявиците, вероятно някой би се пошегувал, че на болното общество днес ще са му необходими не аквариуми, а ферми за развъждане на пиявици.
Много от болестите, които измъчват човека по твърде специфичен начин, в народната медицина са познати като урачасване или магия.
Животът ни, който протича в постоянно психическо напрежение, прави аурата на човека крехка и слаба. Това дава възможност на някои негови недоброжелатели лесно да я “прободат” с очи или да му “направят магия”. Има хора, които сами признават, че имат “тежки очи”, само че те не знаят, че още са и енергийни вампири.
Децата са най-точните и безпогрешни индикатори на това кой човек е вампир и вероятно не веднъж сте забелязали, че сред като от дома ви излезе вампир детето започва безпричинно да капризничи, истерично да плаче и да се блъска в остри предмети. Подобно поведение може да се види и когато ги прибирате вкъщи от разходка. Затова непременно измийте ръцете и лицето му с хладка вода, като изречете думите “с водата да се махне”.
Ако детето ви е попаднало под тежките енергии на вампира и вие не сте разбрали навреме, тогава то може да започне да боледува и в продължение на няколко дни да вдига висока температура без никакви явни причини или признаци на позната болест.
Често пъти и самите родители стават причина за постоянните неразположения на детето си, тъй като самите те го зареждат с тежките енергии, насъбрани през деня в службата или на улицата.
Тук се сещам за случай, който непременно искам да споделя. Познавах жена-вампир, която след като прочела във вестника как може да се зареди вода, тя я заредила, но със своята вампирска енергия. След това поръсвала главите на децата си. Разбира се, че след случилото се ги водеше при лекари и екстрасенси, за да ги лекуват.
И смешно, и грешно!
Срещнах жена, която преди години беше посещавала лекциите ми за вампиризма. Тя изпитваше душевна пустота и разочарование от времето, което бе прекарала в самота и огорчения. Жената ми призна, че мъжът й е лунен вампир и заради неговите непрекъснати упреци и обиди изпитва чувство на отегчение и неприязън дори към собствения си дом. Тези усещания, а и натрапчивият страх от нови семейни скандали я караха да търси начин колкото е възможно по-малко време да прекарва “лице в лице” със съпруга си.
Има народна мъдрост, която казва: “Потърпи и ще свикнеш”. Възможно е много хора, станали енергийни донори на своите близки да са намерили сили и вече да са “свикнали” да търпят своето неравноправно и унизително положение в семейството, но те знаят колко тежко страдат и боледуват.
Не търпение е нужно, а умение да не се реагира на издевателствата над вас. Нужна е силна воля, с която да не позволявате на вампира да ви омърси със злоба и егоцентризъм.
Научете се да бъдете “глухи” към обидите и заканите на вампира.
Осъзнайте най-сетне, че енергията ви не е длъжна да подхранва неговия живот.
Научете се да управлявате и да контролирате своите чувства и емоции, тогава няма да се страхувате от вампирското посегателство срещу психическото ви здраве.
Ако успеете, тогава много скоро ще видите как вампирът вече е престанал да се занимава и да обръща внимание на дреболиите в живота, но и това, че е започнал да боладува по-често, да се оплаква от умора и нарушен сън, от изтощение и от какво ли още не. “Това, което беше у мен, се прехвърли към него” – сподели моя пациентка.
Вампирът вече няма към кого да се привключва и да се зарежда. Той е останал сам със собствените си тежки енергии. “Посъветвах го да се занимава с нещо. Дълго време не можа да се реши какво да предприеме, но накрая започна да бяга. Отначало само сутрин, а след това и вечер. Сънливостта му изчезна, дори стана приветлив човек, а аз се стараех да го поощрявам с добри думи. Мъжът ми престана да се дразни и да бъде груб. След време видях в него съвсем друг човек. Така само за една година моят живот се промени към добро.”
Древните казват: “Промени себе си и всичко около теб ще се промени към добро”.

15 КЪМ ВАС, ВАМПИРИ
Всяко лечение започва от покаянието и само тогава болестта, каквато и да е тя, ще започне да се предава и да отстъпва

Целта на тази книга е да ви “отвори” очите, да ви накара да се замислите, да видите и да осъзнаете света по нов начин. Бих искал да смекча удара върху вас, който ще получите, когато в лицето или зад гърба си чуете презрителното “вампир”. Някои хора ще ви съчувстват за нещастието, други ще злорадстват. Истината е, че ще ви бъде много трудно да продължавате да живеете така. Затова може би ще смените работата и колегите си и ще се разделите със семейството си.
Вампиризмът възниква поради бедност на духа.
Въпреки че слънчевите вампири възприемат себе си като силни хора, те не си дават сметка, че психическите удари, които нанасят на околните са най-силното доказателство за тяхната емоционална безпомощност.
Силният, “широко скроен” човек е великодушен и толерантен към другите. Той умее да разбира мотивите на поведение на хората и да им прощава.
Силният човек не побеснява лесно от всичко, което не е по волята му. Той не обвинява и не съди категорично и строго хората около себе си.
Вампири, признайте, че в душата ви е пусто и в нея няма любов и радост.
Покайте се за злините, които сте сторили. Само тогава ще успеете да се избавите от вашата болест, от вашия вампиризъм.
Ако успеете правилно да анализирате състоянието, в което се намирате и заради което всичко ви невротизира, ще усетите как мислите, цялото ви същество се концентрират върху желанието още сега, в този миг да изхвърлите от себе си недоволството и раздразнението, които ви карат да се “пръскате по шевовете”.
Научете се да фиксирате точния момент, в който започвате да изпитвате необяснима потребност да се разредите и да изхвърлите тежките енергии, които ви измъчват, върху главите на околните.
Ако успеете правилно да оцените този свой вътрешен подтик и неговата истинска същност, оттук насетне ще имате и шанса да избирате как да постъпите. Да ударите и да смажете енергийно своя донор или да му спестите това.
Изборът е ваш!
Болестта на вампиризма в никакъв случай не трябва да се приема като нещо вечно и неизлечимо.
Избавлението от угнетяващото състояние на вампиризма не представлява непосилна за изпълнание задача. Точно обратното. От вас зависи дали ще успеете да превърнете измъчващите ви тежки енергии в енергии с ново качество и психическо здраве.
Хората отдавна познават множество различни начини, с помощта на които привеждат в спокойствие психическото си състояние.
В основата на някои от тези методи лежи принципът на отвличане на вниманието върху друга дейност или друго психическо състояние. За тази цел могат да послужат медитацията и релаксацията или активната физическа дейност. По принцип във всички свои проявления активната физическа дейност (трудът) помага за превключване на вниманието и съзнанието към нещо ново и непознато до този момент. Като правило физическото натоварване в повечето случаи потиска и намалява усещането за силно психическо напрежение.
От този факт става ясно защо някои хора така често преместват мебелите в дома си или постоянно преподреждат мазета и тавани. “Дори и твоята (вампирска) енергия може да послужи, но за мизерни цели” – много точно, в едно изречение народната мъдрост е събрала истината за възможността дори тежките енергии да бъдат насочени към реализация на положителен резултат.
Тук е важно да отбележим, че ако по време на физическото натоварване не се постигне превключване на съзнанието, тогава със степен на голяма вероятност възникват нещастни случаи.
Всяка работа, физическо занимание или интелектуална дейност безусловно трябва да носят радост. Изискването за удовлетворение от труда е фундаменталната основа за качественото изменение на състоянието, при което определени енергии ще се заменят с други, но вече на по-високо ниво.
Когато човек извършва нещо с чувство на всеотдайност и увлечение, той не само работи, но и твори! Тогава не изпитва нито глад, нито жажда – той губи представата за време. Болестите изчезват, а тялото се изпълва с чиста енергия, която прогонва напрежението от душата, което доскоро болезнено я е зядушавало.
При това не е важно с какво конкретно се занимавате, главното е душата ви да е спокойна и щастлива от това, което правите. Всеки от нас може да си спомни, че поне веднъж в живота си е бил в това психическо състояние.
Връщайки се към тези усещания, ще признаете, че тогава наистина сте били щастлив човек.
Но има хора, които не са достатъчно силни физически, за да могат с помощта на труда и физическото натоварване да преобразуват тежките енергии, които ги измъчват, в енергии на душевно спокойствие и равновесие. На тях им е необходима релаксация. Ще им помогне, ако слушат музика или гледат красива живопис, ако се наслаждават на изкуството, ако правят разходки сред природата, ако медитират.
Негативната психология се заражда в личността и тогава, когато опитвайки се да помага на другите, самата тя започва да страда от фрустрацията.
Основният биологичен закон казва, че най-напред човек трябва да се погрижи за себе си, а след това за останалите. Този закон е категоричен: Първо аз трябва да живея, а след това мога да давам на другите.
В този контекст на мисли бихме могли да направим следния коментар. Ако някой изпитва силна, неосъзната потребност от нова емоционална енергия, а в същото време се опитва да дава на другите, по съсщество този човек се поставя в ролята на енергиен вампир.
Този вид психически вампиризъм се осъществява под прикритието на състраданието, любовта, загрижеността, самоотричането, т.е. под формата на псевдозагриженост към другите. От устата на такъв вампир често може да се чуе фразата, която външно изразява велика любов: “Освен детето ми нищо друго не ми е нужно. В него е смисълът на моята любов.” Така срит под маската на всеотдайна святост в повечето случай се поражда вампиризъм.
Разбира се да помагаш някому, който е в затреднение е прекрасно, така ти самият израстваш духовно, но истинският проблем не е там.
Когато един човек все още не е достигнал пълна самореализация и необходимото ниво на своето духовно развитие, а започне да се опитва да помага на другите, по този начин той ограничава, задушава и опустошава хората, които са станали обект на неговите грижи, вместо да им вдъхне сили.
Два са начините, с помощта на които могат да се прекратят проявите на психически вампиризъм. Обикновено е достатъчно да се избере един от двата подхода.
ПЪРВИЯТ – Да се пробуди съзнанието на жертвата за истинската същност на вампирските взаимоотношения и по този начин да му се помогне да стане независим.
При използването на този подход най-голямата трудност се състои в това, че попадналият под енергийната агресия на вампира човек почти винаги е лишен от чувството за самосъхранение.
Да се отнеме някаму собствената му енергия е възможно единствено при условие, че този човек “отвътре” разкрие себе си и душата си и доброволно позволи на вампира да го окраде енергийно. Нещо повече – много често тези хора дори започват да защитават негативната личност, защитават вампира, който черпи от тяхната енергия.
Човек не бива да се страхува от това да бъде във физическа близост до вампир само при условие, че не направи огромната грешка да се открие пред него и да му се довери.
ВТОРИЯТ ПОДХОД – да се принуди вампирът да поеме отговорност за стореното от него на хората. Спокойно и открито да му се обясни, че отнемайки тяхната психическа енергия той им причинява непоправимо зло и това, че е длъжен да си даде сметка какво е направил.
Един студент ми писа: “Преди време учението ми вървеше без проблеми и взимах успешно изпитите си. Но след като мой колега ме помоли да му помагам и ние започнахме да се занимаваме заедно, нещата тотално се преобърнаха. Той взе успешно всички изпити за семестъра, а моите бележки са значително по-слаби от неговите.”
Помня една жена, която много хора мислеха за всеотдайна и я приемаха едва ли не за светица, защото тя се появяваше първа там, където се бе случило някакво нещастие или болест. Веднъж я попитах: " Вие, госпожо, били ли сте поне веднъж на сватба или някъде, където хората са щастливи и се забавляват?” ”Светицата” ми отговори: "Никога".
За мнозина този случай може би означава святост, но за мен това е енергиен вампиризъм. Всеки човек изпитва радост, когато може да помогне на другите, но тази жена не помага, напротив – тя се храни с мъката на хората.
За да се чувства полезен и удовлетворен, на вампира са му необходими чуждото нещастие и болка. Ако тази жена престане да бъде в центъра на хорското нещастие не след дълго тя ще умре.
Бъдете по-внимателни, когато видите как някой изгаря от желание и нетърпение да ви прави “добро”.
Ако някой “обича” само защото самият той болезнено се нуждае от любов, то тогава механизмът на енергийната компенсация непременно ще влезе в действие.
Казах доста силни думи за вас, вампири. Простете ми и не се обиждайте, защото вече знаете, че сте болни от болест, за която знаят всички, освен вас.
Мъдрецът е казал: “Предупреден, значи въоръжен.”
Аз ви въоръжих със знания, но не да скриете от очите на хората болестта си (това е и невъзможно), а да направите усилие и да се промените. Така ще се спасите от вампиризма.
Не е по силите ви да скриете своя порок, той може само да се излекува. Няма лекарства срещу вампиризма. Има новначин на живот, мисли и постъпки. Има любов.
Бих искал да

_________________
Навийте жабата!
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
само_види
Спамер №1
avatar

Пол : Female Брой мнения : 1490
Точки : 3989
Рейтинг : 55
Регистрация : 16.03.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   Сря Мар 28, 2012 4:24 pm

Само да запитам: Тази тема защо е в раздел диети? Не че успях да я изчета от-до, но да не би да се обяснява на енергийните вампири как да са на енергийна диета? g010

Преди време бях чела, че когато усетиш, че нечие присъствие ти причинява дискомфорт, дори без да ти е ясна причината, трябва просто да скръстиш ръце в скута си и да преплетеш крака в глезените си(става само в поне седнало положение). Идеята на това е да се затвори движението на собсвената ти енергия и да не може никой да те "изсмуква".


_________________
Когато си нещастен, не влизай в дома на приятеля си.
Върнете се в началото Go down
oldcastle
Admin
avatar

Пол : Male Брой мнения : 2010
Точки : 5080
Рейтинг : 81
Регистрация : 12.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   Сря Мар 28, 2012 6:09 pm

Ами донякъде имаш право. Като пусках темата имах някаква причина да я пусна тук, ама вече съм забравил. g010 e010 Може би е имало нещо свързано с диета.. Знам ли.

_________________
Навийте жабата!
Върнете се в началото Go down
http://bg.pcriot.com/news.php
Vedra
ОправЕна булка
avatar

Пол : Female Брой мнения : 4183
Точки : 6808
Рейтинг : 142
Регистрация : 29.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   Чет Мар 29, 2012 1:37 am

това ще го изчета с голям интерес в свободно време, защото ...има хора, в чието присъствие ......се чувствам като залята с помия .....после!

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И   

Върнете се в началото Go down
 
Е Н Е Р Г И Й Н И Т Е В А М П И Р И
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Форум за срещи от третия вид :: Здраве :: Диети-
Идете на: