Днес ви представям един от моите варианти на пилешка яхния.
Продукти:
Пилешко месо от сварено пиле без гърдите.
3-4 картофа
1 лук
3 моркова
3 червени пиперки
3-4 скилидки чесън
1 ч.ч домати
Пилешки бульон от свареното пиле
2-3 с.л брашно
Олио
Дафинов лист
Черен пипер
Червен пипер
Чубрица
Сминдух
Начин на приготвяне:
Сварявам добре пилето, вадя обезкостявам и връщам костите обратно в бульона да се варят още 1-2 часа. По този начин бульонът става по-наситен и по-силен. Ако нямате време, обаче, можете да пропуснете етапа с варенето на костите. Отделям гърдите, защото от тях ще направя пилешка салата по-късно. Нарязвате зеленчуците и ги слагате в тенджерата да се запържат за 5-10 минути без доматите. Добавяте от бульона, доматите, подправките и оставяте да се вари. След като зеленчуците се сварят, слагате и свареното вече месо и изчаквате да заври отново. От брашното правите гъста каша и с нея сгъстявате ястието до желаната гъстота.
Да ви е сладко! 🥣